Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πιερία: Περιπέτεια στη θάλασσα για 26χρονο – Βούλιαξε το σκάφος του

Αδυνατούσε να προσεγγίσει την ακτή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Περιπέτεια μέσα στη θάλασσα και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες έζησε ένας 26χρονος λουόμενος στην περιοχή του Πλαταμώνα στην Πιερία. Συγκεκριμένα, λόγω των καιρικών συνθηκών, ο 26χρονος δεν μπορούσε να προσεγγίσει την ακτή ενώ βρισκόταν σε σκάφος το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο περίπου 300-400 μ. από την ακτή στη Λεπτοκαρυά. Στη συνέχεια, μάλιστα, το σκάφος βούλιαξε και ο 26χρονος κολύμπησε ως την ακρογιαλιά.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το λιμενικό αναφέρει:

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πλαταμώνα, για περιστατικό 26χρονου αλλοδαπού λουόμενου σε δυσχερή θέση, ο οποίος αδυνατούσε να προσεγγίσει την ακτή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και έχει επιβιβαστεί σε σκάφος που βρισκόταν αγκυροβολημένο περίπου 300-400 μ. από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Λεπτοκαρυάς Πιερίας.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια το εν λόγω σκάφος βυθίστηκε, με αποτέλεσμα ο 26χρονος να βρεθεί στην θάλασσα, κολυμπώντας ως την ακτή και δηλώνοντας καλά στην υγεία του, χωρίς να επιθυμεί τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε προκλήθηκε κίνδυνος για την ναυσιπλοΐα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ