Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πατέρας Αντώνιος: «Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε»

«Δεν εισπράττω τον μισθό μου ενώ έχουν παγώσει και οι λογαριασμοί μου λόγω της έρευνας που διεξάγεται», ανέφερε ο πατήρ Αντώνιος

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πατέρα Αντώνιο να δώσει εξηγήσεις στην εισαγγελία Ανηλίκων ως ύποπτος για τη διάπραξη ενός κακουργήματος και ενός πλημμελήματος ξεκίνησε.

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» αναμένεται να περάσει το κατώφλι στις 3 Φεβρουαρίου και ήδη ο ίδιο και άλλοι επτά υπάλληλοι ετοιμάζουν τα απολογητικά τους υπομνήματα.

Ενδέχεται, πάντως, ούτε στις 3 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει το STΑR, να ζητήσει τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι νέα προθεσμία. Και αυτό διότι θέλουν να απαντήσουν σε όλες τις καταγγελίες.

Τόσο στις καταγγελίες για ασέλγεια που αφορά στον πατερά Αντώνιο από τις καταγγελίες ενός 19χρονου και ενός 15χρονου όσο και στις καταγγελίες για τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

Οι υπάλληλοι που ελέγχονται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, εργάζονται σε δομές της ΜΚΟ στην Αθήνα, στη Χίο και στον Βόλο, ενώ οι πράξεις που εξετάζονται αφορούν το διάστημα 2020 έως και το 2022.

Με το τέλος της διαδικασίας των εξηγήσεων από τους οκτώ ελεγχόμενους, οι δύο εισαγγελείς θα αξιολογήσουν το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και τις ανωμοτί καταθέσεις των υπόπτων και θα αποφασίσουν για την ποινική αντιμετώπιση που θα έχει ο καθένας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Πατέρα Αντωνίου ο ίδιος υποστηρίζει: «Είμαι σε άθλια κατάσταση. Έχω τεθεί σε αργία και έχω παυθεί από τα καθήκοντά μου. Δεν εισπράττω τον μισθό μου ενώ έχουν παγώσει και οι λογαριασμοί μου λόγω της έρευνας που διεξάγεται. Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε εγώ και η οικογένειά μου. Επιβιώνουμε με τη συνδρομή παιδιών που ήταν στην Κιβωτό εργαζόμενων και εθελοντών».

Οι καταθέσεις κατά του πατέρα Αντώνιου και υπαλλήλων ξεπερνούν τις 30.

Τριάντα ένα πρώην φιλοξενούμενοι  στις δομές έστειλαν επιστολή υποστήριξης λέγοντας ότι ο Πατέρας Αντώνιος θα ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και η αλήθεια θα λάμψει.

Πηγή: in.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Να υιοθετήσει ο Μητσοτάκης την πρόταση για άρση της ασυλίας του Καραμανλή
«Τι πρέπει να συμβεί για να συγκινηθεί ο κ. Μητσοτάκης; Πόσα “γιατί” και πόσες υπογραφές χρειάζονται για να αναλογιστεί τις ευθύνες του;»
ΣΥΡΙΖΑ: Να υιοθετήσει ο Μητσοτάκης την πρόταση για άρση της ασυλίας του Καραμανλή