Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ραγίζουν καρδιές στην κηδεία του Μάριου – Μιχαήλ: Η κραυγή του πατέρα, «Παιδί μου»

Σε βαρύ κλίμα στην Τρίπολη η κηδεία του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα - Τραγικές φιγούρες οι γονείς του υποσμηναγού – Η κραυγή του πατέρα του όταν έφτασε το φέρετρο

Στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως τελείται η εξόδιος ακολουθία για τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έφυγε από τη ζωή κατά τη συντριβή του Phantom στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ανδραβίδας τη Δευτέρα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του που έφτασαν στο ναό κρατώντας τη φωτογραφία του παιδιού τους, ενώ συγκλόνισε ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει τον πόνο, όταν έφτασε το φέρετρο, φωνάζοντας «παιδί μου».

kideia_touroutsikas_1.jpg

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=bjbk77vbBp0

Η κηδεία του υποσμηναγού Τουρούτσικα

Η ταφή του υποσμηναγού θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Από το πρωί έξω από την εκκλησία βρίσκεται άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ δεκάδες είναι τα στεφάνια που έχουν σταλεί. 

Λίγο πριν τις 10:30 έφτασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

kideia_touroutsikas_5.jpg

Στις 10:28 έφτασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την ΠτΔ υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός και πέρασαν μαζί στην εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία.

Στις 10:15 έφτασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραστεί στην κηδεία του υποσμηναγού.

kideia_touroutsikas_4.jpg

Στις 10:11 έφτασαν στην εκκλησία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας , Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στις 9:40 έφτασαν στην εκκλησία οι συγγενείς του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, καθώς και πολλοί συνάδελφοι του άτυχου υποσμηναγού.

Στον Ιερό Ναό βρίσκονται από νωρίς ο αρχηγός ΓΕΑ, δήμαρχοι και βουλευτές, καθώς και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

kideia_touroutsikas_2.jpg
kideia_touroutsikas_6.jpg
kideia_touroutsikas_7.jpg

Περιμετρικά του ναού έχουν τοποθετηθεί στεφάνια από λευκά λουλούδια, στολισμένα με μπλε και λευκές κορδέλες, στα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Στον Ιερό Ναό, εκτός από συγγενείς και φίλους του 29χρονου, το «παρών» δίνουν από νωρίς και απλοί πολίτες, οι οποίοι αφήνουν το δικό τους μήνυμα στο βιβλίο των συλλυπητηρίων και φωνάζουν «αθάνατος».

Πηγές: protothema.gr, iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ