Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεφ έσωσε τη ζωή τουρίστα που πνίγονταν στη Ρόδο - Η εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Πιστοποιημένος ανανήπτης του KIDS SAVE LIVES έσωσε τουρίστα στη Ρόδο

Πιστοποιημένος ανανήπτης του KIDS SAVE LIVES έσωσε τουρίστα στη Ρόδο! Όπως αναφέρουν οι διαχειριστές της σελίδας, χθες το απόγευμα στο νησί της Ρόδου, ο Χάρης Μπ. που εργάζεται εκεί ως σεφ, κατάφερε και έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου 68 ετών από την Μεγάλη Βρετανία. 

Ο Χάρης εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής πριν 3 μήνες στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης και σήμερα έκανε πράξη ο,τι έμαθε χαρίζοντας τη ζωή σε έναν συνάνθρωπό μας! 

Το θύμα ανασύρθηκε από την πισίνα του ξενοδοχείου από τον γιό του θύματος και τον υπάλληλο του bar, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΝΟΗ και με μελανό χρώμα δέρματος. 

Ο Χάρης αφού έκανε τον έλεγχο αναπνοής ξεκίνησε άμεσα την ΚΑΡΠΑ, ζητώντας ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΤΟ 166 και να φέρουν τον έναν από τους ΔΥΟ (2) ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ του ξενοδοχείου!! 

Η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση αποτέλεσε το κλειδί για την ζωή του 68χρονου τουρίστα!! 

Στα 3 λεπτά αναζωογόνησης το θύμα έδειξε σημεία ζωής! 

Ο αναζωογονημένος τουρίστας ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ με δυσκολία ενώ έβγαζε πολλά υγρά από τη στοματική κοιλότητα! O Χάρης τοποθέτησε το θύμα σε θέση ανάνηψης για να εξασφαλίσει τον αεραγωγό του και περίμενε δίπλα του μέχρι που το ασθενοφόρο του νησιού παρέλαβε τον άτυχο – τυχερό άνδρα!! 

Σε περιπτώσεις καρδιο-ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ανακοπής που προέρχεται από ασφυξία (πνιγμός), η άμεση έναρξη ΚΑΡΠΑ έχει σώσει πολλές ζωές μέχρι σήμερα, χωρίς καν τη χρήση του Απινιδωτή! 

Τα επόμενα 24ωρα βάσει βιβλιογραφίας θα είναι ακόμη #κρίσιμα για τη ζωή του, κυρίως εξαιτίας ενός Συνδρόμου Οξείας Αναπνευστικής Δυσχέρειας (ARDS) που εμφανίζεται μετά από πνιγμό ή μη θανατηφόρο πνιγμό!! 

Οι ευχές μας είναι μαζί του, να γυρίσει περπατώντας στην Αγγλία και να μιλάει για εκπαιδευμένους πολίτες στην Ελλάδα που ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ!! 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Xaris Banos , συγχαρητήρια σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που συμμετείχαν στη διάσωση, συγχαρητήρια και στη Zoe Tsouglini (Εθελόντρια εκπαιδεύτρια KSL) που διοργάνωσε την πιστοποίηση στο Άδενδρο θεσσαλονίκης!!!” 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ