Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ναυάγιο στην Πύλο: Στη Μαλακάσα μεταφέρονται οι διασωθέντες (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι – Βαριές κατηγορίες για τους διακινητές

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου της Πύλου από το λιμάνι της Καλαμάτας στη δομή της Μαλακάσας. Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων. Αυτήν την ώρα, στο λιμάνι της Καλαμάτας βρίσκονται 2 λεωφορεία όπου σταδιακά επιβιβάζονται οι διασωθέντες μετανάστες.

 

68 διασωθέντες μεταφέρονται στη Μαλακάσα

Συνολικά 68 άτομα μεταφέρονται αυτή την ώρα προς τη δομή της Μαλακάσας. Λίγο μετά τις 08:30 οι μετανάστες, όλοι ηλικίας από 16-40 ετών άρχισαν να επιβιβάζονται στα λεωφορεία. Νωρίτερα είχαν βγει έξω από τον χώρο που είχε διαμορφωθεί και διέμεναν κρατώντας σε σακούλες όσα προσωπικά τους αντικείμενα κατάφεραν να περισώσουν μετά το ναυάγιο και περίμεναν να δώσουν τα στοιχεία τους.

 

Έσμιξαν δύο αδέλφια

Την ίδια ώρα συγγενείς συνέχιζαν να έρχονται στο λιμάνι της Καλαμάτας για να αναζητήσουν τους δικούς τους. Ανάμεσά τους ο Φάρντι που στάθηκε στα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί και προσπαθούσε να αγκαλιάσει τον αδερφό του Μοχάμεντ που διασώθηκε από το πολύνεκρο ναυάγιο. Με δάκρυα στα μάτια τα δύο αδέρφια κρατούσαν ο ένας το πρόσωπο του άλλου και αγκαλιάζονταν. Ο Φαρντι, Σύρος πρόσφυγας, ήρθε από την Ολλανδία για να ψάξει και τελικά να βρει τον 18χρονο αδερφό του Μοχάμεντ που επέβαινε στο αλιευτικό πλοίο που βυθίστηκε. Ο Μοχάμεντ είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη και ο τελικός του προορισμός ήταν η Ιταλία. Δεν έφτασε ποτέ εκεί, αλλά σώθηκε.

Δείτε φωτογραφίες και video από τη μεταφορά:

 

pylos_metafora_prosfyges_1.jpg
pylos_metafora_prosfyges_3.jpg
pylos_metafora_prosfyges_4.jpg

 

Βαρύτατες κατηγορίες για τους 9 Αιγύπτιους διακινητές

Οι συλληφθέντες (ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών), που αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων, ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα (19/6). Οκτώ από αυτούς κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Οι διακινητές -τους οποίους υπέδειξαν άλλα άτομα που βρίσκονταν στο σκάφος που βυθίστηκε- κατηγορούνται μεταξύ άλλων για πρόκληση ναυαγίου, ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκληματική οργάνωση και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους