Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φωτιά στην Σκιάθο: Σηκώθηκαν 2 καναντέρ - Πώς ξεκίνησε (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Η φωτιά ξέσπασε στις 6 σήμερα το πρωί και η εικόνα που παρουσιάζει αυτήν την στιγμή δεν εμπνέει ανησυχία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 06.15 το πρωί σε δασική έκταση στην Πούντα Σκιάθου, με τον δήμαρχο του νησιού, Θοδωρή Τζούμα, να σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η φωτιά οριοθετήθηκε λίγο μετά τις εννέα πρωί.

Από την πυροσβεστική υπηρεσία, μπορεί να μην επιβεβαιώνεται η οριοθέτηση, ωστόσο όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η φωτιά στην περιοχή, δεν εμπνέει καμία ανησυχία».

Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το skiathoslife, στη φωτιά αμέσως έφτασαν 5 πυροσβεστικά οχήματα με 15 άντρες και 8 άντρες πεζοπόρων, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν οχήματα του Δήμου Σκιάθου και της Πολιτικής Προστασίας εθελοντές της πυρασφάλειας, της ΕΟΔ, ο Δήμαρχος του νησιού Θοδωρής Τζούμας με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Γιαννίτση.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, "πάνω από το σημείο πέταξαν αρχικά δύο καναντέρ ενώ συνέχεια στις ρίψεις έκανε το ένα, αφού ήδη τα μέτωπα της πυρκαγιάς είχαν οριοθετηθεί. Η κατάσβεση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ανέμων που έκανε την κατάσβεση δύσκολη αφού οι καύτρες με τις πευκοβελόνες μετέφεραν τα μέτωπα σε διάφορα σημεία. Η άμεση επέμβαση και η συνεργασία όλων των δυνάμεων της περιοχής απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ στις 09:00 η φωτιά είχε σβήσει ολοκληρωτικά".

Πληροφορίες του skiathoslife.gr  αναφέρουν πως η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα σε κολώνα φωτισμού της ΔΕΔΔΗΕ και αμέσως εξαπλώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Προανάκριση για τα αίτια διενεργεί το ΠΚ Σκιάθου

Στην περιοχή της Πούντας παραμένουν οχήματα και άντρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου για τυχόν αναζωπύρωση.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το skiathoslife

skiathos-fotia3.jpg
skiathos-fotia2jpg.jpg
skiathos-fotia5.jpg
dsc_0818.jpg.webp_.pagespeed.ce_.2k36d9ru0t.jpg
fotia-skiathos.jpg

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο
Δεδομένου ότι οι τιμές σε δημοφιλή προϊόντα σοκολάτας έχουν ανέβει έως και 50% από πέρυσι, ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν ότι μπορεί να εξελιχθεί...
Σοκολάτα: «Τσουχτερή» για αγρότες και καταναλωτές η τιμή του κακάο