Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λήμνος: Νεκρός εντοπίστηκε 49χρονος ναυτικός μέλος πληρώματος θαλαμηγού

Το σκάφος είχε προσκρούσει σε άλλα δυο σκάφη στο λιμένα Μύρινας

Νεκρός εντοπίστηκε από στελέχη του λιμενικού σώματος, ένας 49χρονος ναυτικός μέλος πληρώματος θαλαμηγού σκάφους.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, ότι Θ/Γ σκάφος Ελληνικής σημαίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο εντός του λιμένα Μύρινας ν. Λήμνου, παρασύρθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και προσέκρουσε σε δύο Ι/Φ σκάφη, τα οποία ήταν πλαγιοδετημένα εντός του λιμένα Μύρινας.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος στο οποίο 49χρονος, μέλος πληρώματος (ειδικότητας ναυτόπαις), δεν είχε τις αισθήσεις του.

Στον ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, όπου διενεργήθηκε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και πραγματοποιήθηκε χρήση αυτόματου απινιδωτή. Στη συνέχεια ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας Λήμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ στα ανωτέρω σκάφη προκλήθηκαν υλικές ζημιές μικρής έκτασης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ