Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα

Παράθυρο για ΑΣΕΠ για τους αναπληρωτές

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναφορικά με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς σε σχολεία. «Αύριο η μεθαύριο  θα βγει η λίστα των αναπληρωτών  των καθηγητών – αυτό το  λέμε πρώτη φάση. Δηλαδή θα δούμε ποιοι θα πάνε πού»,  είπε  η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κ. Μιχαηλίδου  ανέφερε ενδεικτικά τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος  αναπληρωτής εκπαιδευτικός δεν μπορεί να πάει σε σχολείο της Ύδρας γιατί είναι ακριβό το ενοίκιο. «Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση έτσι ώστε να ξανά ανοίξει η πρόσκληση και να μπορέσει είτε κάποιος άλλος να κάνει αίτηση, είτε να δει ο διευθυντής εκπαίδευσης ή ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης ποιον μπορεί να στείλει,  πώς δηλαδή μπορεί να ανακατατάξει την τράπουλα έτσι ώστε να πληρωθούν τα κενά τα οποία υπάρχουν. Κενά όμως δεν δημιουργούνται μόνο έτσι», είπε.

«Κενά δημιουργούνται και δυναμικά», συμπλήρωσε και παράθεσε ένα σχετικό παράδειγμα: Εάν κάποια εργαζόμενη μαθηματικός μείνει έγκυος / έχει κάποια ασθένεια θα πρέπει να φύγει από το σχολείο της και ο διευθυντής εκπαίδευσης θα πρέπει μέσα σε όσες λιγότερες ημέρες όχι ώρες να αντικαταστήσει το άτομο προκειμένου να μην δημιουργηθεί το κενό στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Θα γίνει γραπτός διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για τους αναπληρωτές  εκπαιδευτικούς;

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα γίνει γραπτός διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για τους αναπληρωτές  εκπαιδευτικούς. «Είναι πρώιμη και πρόωρη η συζήτηση αυτή», απάντησε . «Θέλουμε να το συζητήσουμε με την Κοινοβουλευτική Κοινότητα να δούμε εάν γίνεται αυτό το παράθυρο και του γραπτού διαγωνισμού έτσι ώστε να υπάρχει και μια ανανέωση και να μπει νέο αίμα μέσα στους αναπληρωτές  καθηγητές. Εάν είναι κάτι το οποίο είναι υλοποιήσιμο, αποτελεσματικό  και κάτι που θα θέλουν οι ίδιοι», συμπλήρωσε.

Τέλος μίλησε και για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. «Προτεραιότητά μας είναι οι μόνιμοι.  Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει 28 χιλιάδες προσλήψεις σε μόνιμους. Φέτος έγιναν 3.700 προσλήψεις σε μόνιμους. Έχουν ήδη αναλάβει οι μόνιμοι  εκπαιδευτικοί. Και κοιτάμε τι κενά  υπάρχουν από αναπληρωτές», συμπλήρωσε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανατίναξαν ΑΤΜ στις Αλυκές του Βόλου
Όλες οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από κάμερες της περιοχής - Άγνωστο παραμένει το ποσό που άρπαξαν
Ανατίναξαν ΑΤΜ στις Αλυκές του Βόλου