Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Νύχτα κόλαση στο Σουφλί: Φλόγες για 13η μέρα - Γιατί δεν σβήνει η φωτιά στον Έβρο

Ήχησε το 112 στην περιοχή

Δραματική παραμένει η κατάσταση στον Έβρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες για 13η νύχτα.

Δύσκολο είναι το μέτωπο και αυτή τη νύχτα στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, αφού η φωτιά του δάσους της Δαδιάς εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα προς διάφορες κατευθύνσεις.

Μάλιστα, όπως και χθες το βράδυ έτσι και σήμερα ήχησε το 112 για τους κατοίκους του Σουφλίου ώστε να «παραμένουν σε ετοιμότητα» και να «ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών». «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του 112.

Την ίδια ώρα, σε μήνυμα του στο Facebook ο δήμος Σουφλίου καλεί τους πολίτες να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού προς υποστήριξη της προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

112-soyfli

Αναλυτικά το μήνυμα του Δήμου Σουφλίου:

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως πραγματοποιούν ορθολογική χρήση του ύδατος προς υποστήριξη της προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς και με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ανεφοδιασμού των μέσων που επιχειρούν.

Σημειώνεται ότι οι φλόγες πέρασαν τον επαρχιακό δρόμο από Γιαννούλη προς Σιδηρώ, αλλά και προς την πλευρά του χωριού Πρωτοκκλήσι, ενώ δίπλα υπάρχει και η Αγριάνη, σύμφωνα με το evros-news.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική,  582 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

 

Αρτοποιός: Γιατί δεν σβήνει η φωτιά στον Έβρο

Η φωτιά στον Έβρο μαίνεται ανεξέλεγκτη για ακόμη μία ημέρα. «Αν περάσει η φωτιά μπορεί να απειλήσει το χωριό Σιδηρώ. Έχουν εκκενωθεί και το Γιαννούλη και το Σιδηρώ», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. «Με την αύξηση της θερμοκρασίας υπάρχει η δυνατότητα αναζωπύρωσης του μετώπου, οι κρίσιμες ώρες είναι τώρα», πρόσθεσε.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός εξήγησε τους λόγους που η φωτιά στον Έβρο δεν σβήνει παρά τις υπερπάνθρωπες προσπάθειες του Σώματος.

«Υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία λόγω της άπνοιας που υπάρχει, της πολύ ασθενούς έντασης των ανέμων. Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι στο πεδίο αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια επαγωγική στήλη καπνού, η οποία υπάρχει πάνω από την πλευρά από την περιοχή της περιοχής Γιάννουλη και Σιδηρώ, οι δύο οικισμοί τώρα που μιλάμε δεν κινδυνεύουν, έχουν θωρακιστεί, δεν υπάρχει καμία απειλή για κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, αυτή η επαγωγική στήλη που βλέπετε να επικάθεται ουσιαστικά πάνω από την πυρκαγιά, δημιουργεί πρόβλημα, διότι δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα και για τα εναέρια μέσα, τα αεροσκάφη και για τα ελικόπτερα, προκειμένου να επιχειρήσουν με ασφάλεια τις βολές», είπε.

*Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Over με αξία στο Ουντινέζε - Νάπολι
Δευτέρα του Πάσχα (06/05) με τη δράση να παραμένει αμείωτη στο κουπόνι στοιχήματος, καθώς στο πρόγραμμα υπάρχουν δυνατά παιχνίδια σε Premier League &...
Πάμε Στοίχημα: Over με αξία στο Ουντινέζε - Νάπολι
Τέλος χρόνου για «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» - Μέχρι πότε γίνονται αιτήσεις
Με τη λήξη του προγράμματος, όλα τα νέα φωτοβολταϊκά οικιακών καταναλωτών, τα οποία καταθέτουν αίτηση σύνδεσης στον ΔΕΔΔΗΕ, θα υπάγονται στο...
Τέλος χρόνου για «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» - Μέχρι πότε γίνονται αιτήσεις