Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απίστευτη ταλαιπωρία για 731 επιβάτες πλοίου - «Έδεσε» στο λιμάνι μετά από 18 ώρες

Κατάπλευσε μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Ραφήνας με τη συνδρομή ρυμουλκών, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Fast Ferries Andros

Κατάπλευσε μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Ραφήνας με τη συνδρομή ρυμουλκών, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Fast Ferries Andros που από τις 7:30 χθες το πρωί ήταν ακινητοποιημένο με 731 επιβάτες στο αγκυροβόλιο, λόγω εμπλοκής στην προπέλα του πλοίου αλυσίδας άγκυρας από άλλο πλοίο.

Από το πλοίο επιβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 731 επιβάτες.

Νωρίτερα ειδικό συνεργείο χρειάστηκε σχεδόν τέσσερις ώρες για να κόψει τις αλυσίδες από τις άγκυρες που είχαν τυλίξει τη μία από τις δύο προπέλες του.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε χθες το πρωί το συμβάν, έχει τοποθετηθεί σημαδούρα προκειμένου σήμερα να επιχειρηθεί από ρυμουλκό η ανέλκυση της αλυσίδας και της άγκυρας που πιθανό υπάρχει από το άλλο πλοίο.

Σημειώνεται ότι σήμερα από το Λαύριο αντί του λιμανιού της Ραφήνας έγινε η αναχώρηση του «Superferry» για Ανδρο Τήνο Μύκονο ενώ, από τη Ραφήνα έφυγε μόνο το «Superexpress» για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Θήρα.

Προσάραξη πλοίου

Στο μεταξύ, αποκολλήθηκε με τη συνδρομή ρυμουλκού, φορτηγό πλοίο υπό ελληνική σημαία που είχε προσαράξει με 12 μέλη πλήρωμα στη θαλάσσια περιοχή της Μακρονήσου στο στενό των Μεγάρων. Το πλοίο που μετέφερε 7 φορτηγά οχήματα, οδηγήθηκε συνοδεία του ρυμουλκού στο λιμάνι της Ελευσίνας μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ