Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αρτοποιός: Συνεχίζουν οι υπερχειλίσεις στον Πηνείο - Δεν κινδυνεύει κανείς στην Καρδίτσα

Αν και τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει, παρατηρούνται υπερχειλίσεις του Πηνειού στις ανατολικές εκβολές του και βορειοανατολικά προς την Αμφιθέα

Έκτακτη ενημέρωση για τις πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής (10/9) ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως τόνισε ο ίδιος, αν και τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει, το τελευταίο 48ωρο παρατηρούνται υπερχειλίσεις του Πηνειού ποταμού στις ανατολικές εκβολές του, προς τις περιοχές πλησίον της λίμνης Κάρλα και βορειοανατολικά προς την Αμφιθέα.

«Η στάθμη του Πηνειού παραμένει στα ίδια επίπεδα. Οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε, στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, «οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές συμπολιτών μας αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Πολλοί παραμένουν εκεί οικειοθελώς και συνεχώς τους παρέχονται τρόφιμα, νερά, φάρμακα και κλινοσκεπάσματα».

«Μέχρι σήμερα έχουμε επέμβει σε 9.200 συμβάντα και έχουμε προβεί σε 4.500 διασώσεις από επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας σε συνεχή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ, την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την τοπική αυτοδιοίκηση. Συνδράμουν εθελοντές και εθελοντικές ομάδες διάσωσης απ' όλη την Ελλάδα με προσωπικό και μέσα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Δείτε βίντεο

Πηγή: protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους