Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λούτσα: Το σπίτι που έμεναν τα θύματα - 5 λεπτά από το σημείο του μακελειού

Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να παρέσυραν τους τελικά δολοφονηθέντες σε ένα «ραντεβού εξόντωσης», στο εν λόγω σημείο

Αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι από το μακελειό της Δευτέρας στη Λούτσα όπου άγνωστοι εκτέλεσαν 6 άνδρες, τουρκικής καταγωγής.

Η ΕΛΑΣ εντόπισε το σπίτι που διέμεναν τα θύματα το οποίο βρίσκεται στην περιοχή.

Συγκεκριμένα βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, μόλις 5 λεπτά από το σημείο όπου τους εκτέλεσαν.

Δείτε το σπίτι των θυμάτων

Το σπίτι που διέμεναν οι νεκροί Τούρκοι από το μακελειό στη Λούτσα -Φωτογραφία: iefimerida.gr

Στο σημείο της μαζικής εκτέλεσης εντοπίστηκαν περίπου 60 κάλυκες από πυροβόλα όπλα των 9mm και η εκτίμηση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ είναι ότι υπήρχαν τουλάχιστον 3 με 4 όπλα στο σημείο και αντίστοιχα 3 με 4 ήταν και οι δράστες.

Το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν κάποιοι από τους δολοφονηθέντες είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες κολλημένες με μονωτική ταινία. Από έναν πρώτο έλεγχο από τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι δεν είναι κλεμμένο. Εκτιμούν ότι το είχαν φέρει από το εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τα θύματα η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη. Οι πέντε έχουν τουρκικά στοιχεία σε γαλλικές ταυτότητες και ο έκτος αμιγώς τουρκική ταυτότητα. Δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει κανείς τους προηγουμένως παρά μόνο ένας, για παράνομη είσοδο. Μέσω των αποτυπωμάτων θα ψάξουν για περαιτέρω στοιχεία.

Τα δύο σενάρια για τη δολοφονία

Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες να παρέσυραν τους τελικά δολοφονηθέντες σε ένα «ραντεβού εξόντωσης», στο εν λόγω σημείο. Ωστόσο, το γεγονός ότι στο αυτοκίνητο βρέθηκαν βαλίτσες με ρούχα ενισχύει και το σενάριο να βρίσκονταν σε διαδικασία να φύγουν άρον άρον από την περιοχή και οι αντίπαλοί τους ενδεχομένως το κατάλαβαν και τους σκότωσαν.

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεργάτες του Τούρκου αρχιμαφιόζου Μπογιούν τα θύματα

Την ίδια ώρα, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι 6 εκτελεσθέντες ήταν συνεργάτες του σκληρού Τούρκου αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Milliyet», «ενώ η έρευνα συνεχίζεται και εικάζεται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, οι ταυτότητες των 6 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό που έγινε στην Αρτέμιδα, στα περίχωρα της Αθήνας, αποκαλύφθηκαν».

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «εκείνοι που σκοτώθηκαν ανήκαν σε εγκληματικό δίκτυο που είναι γνωστό και στην Τουρκική Αστυνομία, ενώ υπήρξαν στόχος ερευνών στο παρελθόν. Ήταν στενοί συνεργάτες του εγκληματικού δικτύου του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν (Barış Boyun), ο οποίος εμπλέκεται σε μια σειρά ένοπλων επιθέσεων στην Τουρκία, ενώ ζει ως φυγάς στην Ιταλία».

Μάλιστα, η «Milliyet» αναφέρει στο ρεπορτάζ της και ονόματα, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι μεταξύ των νεκρών είναι ο Ντορούκ Μπ. (Doruk B.), όπως και άλλοι «στενοί συνεργάτες του αρχηγού της συμμορίας, Μπαρίς Μπογιούν.

Σημειώνεται ότι περίπου δύο ώρες μετά το μακελειό στην Αρτέμιδα, συνελήφθη στο Ελ. Βενιζέλος ένας Τούρκος ο οποίος είχε στην κατοχή του 2 πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας και 4 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm - παρόμοια δηλαδή με εκείνα που βρέθηκαν στον χώρο της εκτέλεσης των έξι.

Πηγή: iefimerida.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι