Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λάρισα: Εκκενώθηκαν εκτάκτως δύο πολυκατοικίες λόγω πλημμυρών

Τι απαντά η κατασκευάστρια εταιρεία

Τα δύο πολυώροφα κτίρια, στα οποία βρίσκονται πολλά διαμερίσματα ανά όροφο έχουν ενδιάμεσά τους ένα οικόπεδο το οποίο σκάφτηκε για να μπουν θεμέλια με σκοπό να ανεγερθεί νέο κτίριο. Όμως το σκαμμένο σημείο γέμισε νερό και το νερό εν συνεχεία «έφαγε» χώμα από θεμέλια των διπλανών κτιρίων.

Από το Τμήμα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων θυροκολλήθηκαν έγγραφα στις δύο οικοδομές που βρίσκονται στον αριθμό 11 και στον αριθμό 15 του δρόμου.

Οι κάτοικοι με αυτά ενημερώνονται πως κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε πως το έδαφος κάτω από τη θεμελίωση των οικοδομών έχει διαταραχθεί και απουσιάζει σε πάχος, που κρίνεται επισφαλές για τη φέρουσα ικανότητα των οικοδομών. Για τον λόγο αυτό του εξαιρετικά επείγοντος της υφιστάμενης κατάστασης, καλούνται οι ένοικοι των οικοδομών να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Τι απαντά η κατασκευάστρια εταιρεία

Σχετικά με την υπό ανέγερση οικοδομή επί της οδού Γουλιανού 13 και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στο έδαφος των όμορων οικοπέδων, η κατασκευάστρια εταιρεία δηλώνει ότι έχει προχωρήσει στη διακοπή εργασιών σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πολεοδομίας Λάρισας και έχει προσκομίσει προς την υπηρεσία την τεχνική έκθεση που της ζητήθηκε.

Σύμφωνα με αυτή και μετά από επιθεώρηση των όμορων κτιρίων από ομάδα τριών ανεξάρτητων πολιτικών μηχανικών δεν παρατηρούνται ευρήματα στα γειτονικά κτίρια και δεν προέκυψαν ενδείξεις στατικής ανεπάρκειας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε λειτουργία το 10201 - 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία ανηλίκων (VIDEO)
Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί 24 ώρες, 7 ημέρες, σε ολόκληρη τη χώρα ενώ σύντομα θα ενεργοποιηθεί και ένα ειδικό application
Σε λειτουργία το 10201 - 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία ανηλίκων (VIDEO)