Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κακοκαιρία Elias: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι καταστροφές που έχει φέρει (ΦΩΤΟ)

Από το ρεύμα προς Πάτρα η κυκλοφορία στην Ολυμπία Οδό και προς τις δύο κατευθύνσεις, στο ύψος του Αιγίου

Η κακοκαιρία «Elias» έφθασε στην Αχαΐα με έντονη χαλαζόπτωση στα ορεινά και όχι μόνο. Και αυτό διότι προκάλεσε προβλήματα σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Αθηνών, στο ύψος της Αιγιάλειας. 

Λόγω κατολισθήσεων διακόπηκε νωρίτερα η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα. Για λίγη ώρα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε από μια λωρίδα κυκλοφορίας όταν μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού κατάφεραν να καθαρίσουν μέρος του οδοστρώματος, αλλά στη συνέχεια και πάλι διακόπηκε. 

Και αυτό διότι ο  όγκος του νερού που κατέβαινε από το βουνό είναι πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα τα κανάλια απορροής, παρά τις μεγάλες τους διαστάσεις, σε πολλά σημεία να μην «προλαβαίνουν» να το απορροφήσουν και έτσι να έχουμε τα πλημμυρικά φαινόμενα. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγη ώρα θα γίνει αμφιδρόμηση του ρεύματος προς Πάτρα έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι οδηγοί και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Οι υπεύθυνοι της Ολυμπίας Οδού εκτιμούν ότι επειδή είναι βράδυ και η κυκλοφορία είναι χαμηλή δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Επίσης δεν υπάρχουν ζημιές στο οδικό δίκτυο. Η αμφιδρόμηση θα γίνει από τον σταθμό διοδίων του Ελαιώνα στο 163,5 χλμ έως και το 160,6 χλμ. Οι οδηγοί πρέπει να διέρχονται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται στην οδική σήμανση που έχει τοποθετηθεί.

ethniki-odos__1_ethniki-odos__2_ethniki-odos__3_

Καταστροφές σε καλλιέργειες

Στο Αίγιο και τα χωριά Λαμπίρι και Κάτω Κλειτορία η χαλαζόπτωση τις απογευματινές ώρες ήταν σφοδρή.

Μία από τις περιοχές που χτυπήθηκε από την κακοκαιρία Elias είναι αυτή της Αχαΐας όπου πέφτει δυνατό χαλάζι και βροχή στην Κλειτορία.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε καταστροφές σε ελαιοκαλλιέργειες της ανατολικής Αιγιάλειας, με τους παραγωγούς να βλέπουν τους καρπούς πεσμένους στο έδαφος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ από το έντονο χαλάζι, έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και καλλιέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται απόψε στη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τη Στερεά.

Ισχυρά φαινόμενα και την Τρίτη

Την Τρίτη, καθώς η ατμοσφαιρική διαταραχή της ανώτερης ατμόσφαιρας (ψυχρή λίμνη) που ευθύνεται για την κακοκαιρία θα βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο, και σε συνδυασμό με επιφανειακό βαρομετρικό χαμηλό άστατος καιρός θα επικρατήσει και πάλι στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Σύμφωνα με το thebest.gr στα ορεινά στα Καλάβρυτα, στο Μάνεσι στο Κρυονέρι και στον Μπούμπουκα το χαλάζι ήταν τόσο μεγάλο που έμοιαζε σαν καρύδι.

Οι ζημίες που προκλήθηκαν ήταν μεγάλες αφού από την έντονη χαλαζόπτωση έσπασαν παρμπρίζ αυτοκινήτων, ηλιακοί θερμοσίφωνες και κεραμίδια στις σκεπές των σπιτιών. Η έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται και με χαλάζι έπληξε και άλλα χωρία όπως Τρεχλό, Λαπατα, Ορθολίθι, Κλειτορία.

aomisyhiid6511b90016d5a


 

tynvtjtyvo6511b8ff1991c

 

ztzbpkvqhu6511b93c3151a

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανατηφόρα τροχαία: Πώς θα τα μειώσουμε - Οι ευθύνες οδηγών και πεζών
Πολλοί βγαίνουν στο δρόμο και όταν οδηγούν σκέφτονται όλα τους τα προβλήματα και δεν θεωρούν ότι κάνουν κάτι τόσο επικίνδυνο και ακραίο που είναι η...
Θανατηφόρα τροχαία: Πώς θα τα μειώσουμε - Οι ευθύνες οδηγών και πεζών
Μαρίνα Σάττι: Είναι σαν κατασκήνωση αυτές οι μέρες εδώ για τη Eurovision
H Μαρίνα Σάττι, ευδιάθετη και χαμογελαστή, περπάτησε στο Τιρκουάζ Χαλί (Turquoise Carpet) και συνομίλησε με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους
Μαρίνα Σάττι: Είναι σαν κατασκήνωση αυτές οι μέρες εδώ για τη Eurovision