Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στην ψηφιακή εποχή μπαίνουν 4.000 ενορίες - Θα παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες

Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα παρουσιάστηκε, χθες (05.10.2023), στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ως προέδρου του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της ΙΑΑ, από τον διευθυντή του Ιδρύματος αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Αλεξανδράκη το οποίο αφορά στη δημιουργία της απαραίτητης πληροφοριακής υποδομής σε 4.000 ενορίες (Ενοριακοί Ψηφιακοί Κόμβοι) στις 89 Ιερές Μητροπόλεις της ελληνικής επικράτειας.

Στην ψηφιοποίηση συμπεριλαμβάνονται η Πατριαρχική Εξαρχία της Πάτμου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης, με κύριο σκοπό την παροχή των ψηφιακών υπηρεσιών της Εκκλησίας στους πολίτες, αλλά και τη λειτουργία τους ως εκπαιδευτικών ψηφιακών κόμβων για τη διαρκή εκπαίδευση και ψηφιακή ενδυνάμωση των κληρικών.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών εκ μέρους της Πολιτείας ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νικόλαος Παπαθανάσης. Πρόκειται για την πράξη «Ψηφιακός Ενοριακός Κόμβος» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Ειδικότερα η πράξη περιλαμβάνει:

– Την προμήθεια και τοποθέτηση Ενοριακών Ψηφιακών Κόμβων (4.000 θέσεις)

-Την προμήθεια και τοποθέτηση Μητροπολιτικών Ψηφιακών Κόμβων (106 θέσεις)

– Πληροφοριακό σύστημα υποστήριξης λειτουργίας του Ψηφιακού Ενοριακού Κόμβου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάνος Κοκκινόπουλος: Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν υποταγμένες (VIDEO)
«Οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί. Όχι ότι δεν γινόντουσαν παλιά, αλλά γινόντουσαν λιγότερο» αναφέρει ο γνωστός σκηνοθέτης
Πάνος Κοκκινόπουλος: Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν υποταγμένες (VIDEO)