Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δολοφονία Φαίης: Στη φυλακή η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά

Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης η οποία και οδήγησε στην άσκηση των διώξεων σε βάρος των τριών γυναικών ξεκίνησε έπειτα από μήνυση του πατέρα του θύματος

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν πριν από λίγο με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη.

Οι τρεις γυναίκες οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια και απολογήθηκαν επί έξι περίπου ώρες για βαρύτατες κατηγορίες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την 66χρονη σπιτονοικοκυρά, την 64χρονη μητέρα και την 23χρονη αδελφή της άτυχης κοπέλα, οι οποίες κατά περίπτωση διώκονται για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων.

Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης η οποία και οδήγησε στην άσκηση των διώξεων σε βάρος των τριών γυναικών τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεκίνησε έπειτα από μήνυση του πατέρα του θύματος.

Ακολούθησε η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης από την 15η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων καθώς έκρινε ότι οι τρεις κατηγορούμενες κρίθηκαν ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στο κατηγορητήριο σε βάρος των τριών γυναικών αναφέρεται πως αυτές έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, αφού τύλιξαν το πτώμα της άτυχης Φαίης και το πέταξαν τα σκουπίδια. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Ακόμη, στη δικογραφία που μελετούν οι δικαστικές αρχές περιλαμβάνεται πλήθος καταθέσεων μαρτύρων αλλά και προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που φώτισε την υπόθεση. Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι έχει σχηματιστεί χωριστή δικογραφία για το θάνατο της ηλικιωμένης που φέρεται να φρόντιζε η 66χρονη σπιτονοικοκυρά και ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου της.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη
Η ελληνική οπτική απέναντι στις Ευρωεκλογές σχεδόν έχει εξοστρακίσει τη λέξη Ευρώπη από τις προγραμματικές διακηρύξεις
Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη