Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Φρούριο» η Αθήνα για τον Ερντογάν – 3.000 αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές

astynomia-peripoliko

Πολύ αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας κατά την παρουσία του προέδρου της Τουρκίας – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δρακόντεια θα είναι σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο κέντρο της Αθήνας και την ευρύτερη περιοχή ενώ απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση έως τις 6 το απόγευμα, όπου ο Τούρκος πρόεδρος αναχωρεί από την Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, 3.000 αστυνομικοί στους δρόμους, ελεύθεροι σκοπευτές σε κτίρια της Αθήνας αναμένεται να αναπτυχθούν στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας και κατά μήκος της διαδρομής που αναμένεται να ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου, ενώ drones θα επιβλέπουν από αέρος την κατάσταση είναι μερικά από τα μέτρα που θα κάνουν σήμερα την πρωτεύουσα να θυμίζει «φρούριο». Παράλληλα Αντιτρομοκρατική αλλά και την Κρατική Ασφάλεια θα βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σημειώνεται πως υπάρχει πρόβλεψη για διακοπή στην κίνηση των οχημάτων πριν και κατά την διάρκεια των μετακινήσεων της πομπής των οχημάτων με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι ρυθμίσεις και οι διακοπές της κυκλοφορίας θα πραγματοποιούνται ανάλογα με την κίνηση της αυτοκινητοπομπής του Τούρκου προέδρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, όπως ανακοινώθηκε από την Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των οδικών αξόνων:

Λ. Κατεχάκη,

Λ. Μεσογείων,

Λ. Βασ. Σοφίας,

Λ. Κηφισίας,

Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,

Λ. Βασ. Αμαλίας,

Λ. Αλεξάνδρας,

Μιχαλακοπούλου,

Σταδίου,

Πανεπιστημίου και

Ακαδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Η απαγόρευση ισχύει για τις ακόλουθες περιοχές:

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.

Στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ.Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της στην οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

Στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι