Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Έλεγχος για ξέπλυμα χρήματος - Τι απαντά στις κατηγορίες

Κατηγορίες πως τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθεντο σε λογαριασμούς δύο συγγενών του Κ. Πολυχρονόπουλου και από εκεί γινόταν αναλήψεις και κινήσεις λογαριασμών προς εταιρείες τυχερών παιγνίων

Υπό έλεγχο για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, βρίσκεται ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας, “Ο Άλλος Άνθρωπος”, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. 

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, ο Κ. Πολυχρονόπουλος, φέρεται να έχει συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με συγγενείς του, αποκομίζοντας περισσότερες από 600.000 ευρώ. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, η Αρχή διέταξε την δέσμευση “κάθε περιουσίας ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων”.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι τα χρήματα από τις δωρεές κατατίθεντο σε λογαριασμούς δύο συγγενών του Κ. Πολυχρονόπουλου και από εκεί γινόταν αναλήψεις και κινήσεις λογαριασμών προς εταιρείες τυχερών παιγνίων. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Πολυχρονόπουλος απέρριψε τις κατηγορίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανέναν πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος”. Πρόσθεσε επίσης πως “δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω 1,5εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητό, υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν”.

Δείτε το ρεπορτάζ του Alpha στο παρακάτω video:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους