Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στη Θεσσαλονίκη αποφασίζουν αύριο οι αγρότες για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Αύριο στις 11 στη Σίνδο η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών

Oι αγρότες προετοιμάζονται για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Έτσι αύριο Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι αγροτών από όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να αποφασιστεί που θα αποτελέσουν την επιτροπή που βρεθεί με τον πρωθυπουργό.

Η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών θα πραγματοποιηθεί στη Σίνδο στις 11 το πρωί. Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης είχε αναφέρει πως η συνάντηση μπορεί να γίνει τη Δευτέρα, πριν από λίγο ο Μάκης Βορίδης δήλωσε πως η συνάντηση θα γίνει, αλλά όχι τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι «από πλευράς κυβέρνησης θέλουμε να ωριμάσουν αυτά που σκεφτόμαστε για τη συνάντηση και το τι θέλουμε να συζητήσουμε με τους αγρότες».

Μάλιστα, τόνισε ότι ορισμένα από τα αιτήματα των αγροτών δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν και «το γνωρίζουν και οι ίδιοι, όπως οι αποζημιώσεις στο 100%». Αιτήματα θεσμικά και πολιτικά όπου υπάρχει συναντίληψη αλλά μένει να εξειδικευθούν όπως οι παράνομες ελληνοποιήσεις και η διαπραγμάτευση της ΚΑΠ, είπε χαρακτηριστικά.

«Προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες, οι ανοιχτοί δρόμοι»

«Προϋπόθεση του διαλόγου με τους αγρότες είναι οι ανοιχτοί δρόμοι, μισογεμάτο το ποτήρι, όλοι θέλουμε να βρούμε λύσεις», προσέθεσε ο κ. Βορίδης.

Επιπλέον, σημείωσε πως «εμείς στο θέμα της μετάβασης της αγροτικής οικονομίας είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί», υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί πως υπάρχει υποκρισία από την πλευρά της Αριστεράς.

«Είμαστε 5 μήνες άνεργοι κτηνοτρόφοι, χωρίς ζώα... δεν έχει γίνει τίποτα», είπε από τη μεριά του ο Κωνσταντίνος Κοκούλης από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ ο Κώστας Τζέλλας, Πρόεδρος Αγροτικών Συλλόγων Παλαμά Καρδίτσας επισήμανε πως «στείλαμε τα αιτήματά μας, αφορούν τους αγρότες πολης της Ελλάδας. Τα μελέτησε γρήγορα ο πρωθυπουργός, ελπίζουμε να δώσει λύσεις. Μας εξέπληξε λίγο η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως θα μας ακούσει ο πρωθυπουργός. Δεν θέλουμε να μας ακούσει, θέλουμε να δώσει λύσεις».

«Αυτό που έχουμε πει από την αρχή, είναι πως θέλουμε μέσα από τη συνάντηση αυτή να δώσει λύσεις σε προβλήματα επιβίωσης. Στείλαμε τα αιτήματά μας, ζητάμε λύσεις και απαντήσεις», τόνισε ο Γιάννης Τσιούτρας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Με πληροφορίες από protothema

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ