Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΛΑΣ: Απαγόρευση της αντισυγκέντρωσης για τον γάμο των ομόφυλων στο Σύνταγμα

Την απαγόρευση συγκέντρωσης από μέλη της συλλογικότητας “Καμία Ανοχή”, η οποία έχει εξαγγελθεί ενάντια σε προγραμματισμένη συνάθροιση, ανακοίνωσε η αστυνομία

Σε  απαγόρευση πραγματοποίησης δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης στο Σύνταγμα προχώρησε η αστυνομία. Την Κυριακή (10.02.2024) στις 10:30 το πρωί είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση από μέλη της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή».

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύθηκε η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την Κυριακή στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος από μέλη της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή».

Η δημόσια συνάθροιση έχει εξαγγελθεί ενάντια σε άλλη προγραμματισμένη που «έχει γνωστοποιηθεί νομίμως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα άρθρα του Ν.4703/2020 και του Π.Δ. 73/2020 και από ώρα 06:00’ της 11-2-2024 έως 23:59’ της 11-2-2024 κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με την ανωτέρω «αντισυνάθροιση» στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:

Λεωφ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Λαγουμιτζή – Π. Τσαλδάρη – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, «η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».

Πηγή: Newsit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι