Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αποφασισμένοι οι αγρότες: Στην Αθήνα με τρακτέρ παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη

Όσοι δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των αγροτών για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουν στην Αθήνα την Τρίτη. Οι παραγωγοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν την αρνητική απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη. Η αρνητική απάντηση του υπουργού αφορά μόνο στην είσοδο τρακτέρ στην πόλη και όχι στην κάθοδο των αγροτών με πούλμαν ή αγροτικά αυτοκίνητα.

 

Μπλόκο του Πλατυκάμπου

Σε σύσκεψη που έγινε νωρίτερα στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, οι συμμετέχοντες αγρότες αποφάσισαν να φύγουν σχεδόν μαζικά με τρακτέρ προς την Αθήνα. Σε ό,τι αφορά τις ημέρες μέχρι και την προσεχή Τρίτη, αποφασίστηκε την Κυριακή στις 10:00 να μεταβούν στα διόδια Μοσχοχωρίου, να ανοίξουν τις μπάρες και να περνάνε τα αυτοκίνητα ελεύθερα. Θα αποφασίσουν τότε για πόση ώρα θα γίνει αυτό.

Αύριο έχουμε μια κινητοποίηση στο εργοστάσιο ζάχαρης στην οποία θα συμμετέχουν και θα συμπαρασταθούν στους πρώην εργαζόμενους και αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου. Έτσι κι αλλιώς πολλοί που εργαζόταν στο εργοστάσιο είναι στο μπλόκο. Διαμαρτύρονται διότι δεν έχει προχωρήσει η εξυγίανση του εργοστασίου και θα αποφασίσουν την Κυριακή για το τι θα κάνουν τη Δευτέρα.

Στην Αγιά Λάρισας οι δρόμοι πλημμύρισαν από αμέτρητα τρακτέρ. Οι αγρότες στο τελωνείο της Νίκης τονίζουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι και την κάθοδό τους στην Αθήνα, με το κλείσιμο του τελωνείου για τα φορτηγά που θα μεταφέρουν τα εμπορεύματα.

Ευθύνες στην Κυβέρνηση για το αγροτικό ζήτημα επέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος σε εκπροσώπους αγροτών στο Ηράκλειο Κρήτης. Παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για μείωση του κόστους παραγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι αγρότες – Συνεδριάζει η Επιτροπή Μπλόκων
Ευρεία σύσκεψη των Ομοσπονδιών, Αγροτικών, Κτηνοτροφικών, και Μελισσοκομικών Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί σήμερα
Νέες κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι αγρότες – Συνεδριάζει η Επιτροπή Μπλόκων