Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κέρκυρα – Πού ήταν το επίκεντρο

Είχε προηγηθεί ένας ακόμα σεισμός τα ξημερώματα εντάσεως 3,5 βαθμών Ρίχτερ

Σεισμός σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ νότια της Κέρκυρας με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί. Είχε προηγηθεί ένας ακόμα σεισμός τα ξημερώματα εντάσεως 3,5 βαθμών 20 χιλιόμετρα ΝΔ των Οθωνών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

seismos_kerkyra.jpeg

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν μια δόνηση στα όρια του θαλάσσιου χώρου μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Η σεισμική δόνηση ήταν αρκετά μικρή και μακριά από τον χερσαίο χώρο συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας ενώ πρόσθεσε ότι αργότερα θα έχουμε πλήρη αντίληψη για το τι ακριβώς έχει γίνει.

Σημειώνεται ότι ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίτερα στις 02:12 τα ξημερώματα και πάλι στον υποθαλάσσιο χώρο της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 20 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Οθωνών και είχε εστιακό βάθος 9,6Χλμ.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη
Η ελληνική οπτική απέναντι στις Ευρωεκλογές σχεδόν έχει εξοστρακίσει τη λέξη Ευρώπη από τις προγραμματικές διακηρύξεις
Ευρωεκλογές χωρίς Ευρώπη