Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έξω φρενών ο Καλλιάνος: Νάρκισσοι μετεωρολόγοι - Λίγη ντροπή δεν βλάπτει

Αν συνεχιστεί αυτή η φαιδρή κατάσταση, η επιστήμη της πρόγνωσης του καιρού θα γελοιοποιηθεί πλήρως, αναφέρει σε ανάρτησή του

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με μια ανάρτηση στα social media κάνει λόγο για κάποιους "νάρκισσους μετεωρολόγους" που "κιτρινίζουν" από ελαφρώς έως πολύ την πληροφορία για να "παίξει" σίγουρα σε σελίδες του διαδικτύου. Συγκεκριμένα εκφράζει εκνευρισμό για ορισμένους συναδέλφους του αλλά και για κάποια ΜΜΕ. Όπως λέει ο καιρός είναι κάτι επιστημονικό και δεν πρέπει κάποιοι να "παίζουν" μαζί του. 

"Σε λίγο καιρό, αν συνεχιστεί αυτή η φαιδρή κατάσταση, η επιστήμη της πρόγνωσης του καιρού θα γελοιοποιηθεί πλήρως. Μαζί της κινδυνεύουν να γελοιοποιηθούν και οι εναπομείναντες επιστήμονες που ασχολούνται με υπευθυνότητα. Και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: Ο Καιρός πουλάει ως θέμα, οι σελίδες στο διαδίκτυο αδημονούν για κλίκ και ορισμένοι νάρκισσοι Μετεωρολόγοι βρίσκουν την ευκαιρία να ακουστεί το όνομα τους. Είναι μια "σχέση" αλληλεξάρτησης..." αναφέρει.

Αφορμή για την ανάρτηση στάθηκαν όπως φαίνεται τα όσα ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες για τη "Ψυχρή Λίμνη".  Οι πολίτες "για άλλη μια φορά περίμεναν «Ψυχρές Λίμνες» και δεν είδαν τίποτα άλλο πέρα από τοπικές νεφώσεις και 28°C και που για πολλοστή φορά δεν ενημερώθηκαν σωστά", αναφέρει μεταξύ άλλων.

"Εγώ ντρέπομαι πολύ για όλο αυτό που συμβαίνει και το δηλώνω δημόσια γιατί κάποιοι (ηθελημένα : Δηλαδή κιτρινίζουν για να ακουστούν ή άθελά τους : Δηλαδή δεν έχουν ιδέα από πρόγνωση) κοροϊδεύουν τον κόσμο", συνεχίζει.

Παράλληλα στρέφεται και κατά ορισμένων ΜΜΕ λέγοντας ότι "ντροπή προκαλεί και το εξής φαινόμενο : Κάποιες σελίδες, επίτηδες, φουσκώνουν τα λεγόμενα κάποιου Μετεωρολόγου βασιζόμενοι για παράδειγμα σε μια του φράση ώστε να βγάλουν την είδηση. Πολύ κακώς ! Ο καιρός δεν αποτελεί ρεπορτάζ για το τι φορέθηκε στη Μύκονο φέτος το καλοκαίρι. Είναι κάτι άλλο, κάτι σοβαρό, κάτι επιστημονικό και δεν πρέπει κάποιοι να "παίζουν" μαζί του".

Αναλυτικά η ανάρτησή του

Όλες τις προηγούμενες μέρες ο κόσμος με ρωτούσε : Αυτή η «Ψυχρή Λίμνη» που είπαν τα κανάλια, οι σελίδες και τα ραδιόφωνα ότι θα έρθει αυτό το Σαββατοκύριακο, θα φέρει καταστροφικές βροχές και πολύ κρύο; Έχουμε προετοιμαστεί!

Δεν έχει σημασία να αναφέρω δημόσια τι απαντούσα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που επηρεασμένοι από αυτή την είδηση, με ρωτούσαν γεμάτοι απορία.

Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής : Σε λίγο καιρό, αν συνεχιστεί αυτή η φαιδρή κατάσταση, η επιστήμη της πρόγνωσης του καιρού θα γελοιοποιηθεί πλήρως. Μαζί της κινδυνεύουν να γελοιοποιηθούν και οι εναπομείναντες επιστήμονες που ασχολούνται με υπευθυνότητα. Και ο λόγος είναι ένας και μοναδικός :

Ο Καιρός πουλάει ως θέμα, οι σελίδες στο διαδίκτυο αδημονούν για κλίκ και ορισμένοι νάρκισσοι Μετεωρολόγοι βρίσκουν την ευκαιρία να ακουστεί το όνομα τους. Είναι μια "σχέση" αλληλεξάρτησης. Οι σελίδες δίνουν τη χαρά σε κάποιους νάρκισσους Μετεωρολόγους για δημοσιότητα και αυτοί οι νάρκισσοι Μετεωρολόγοι "κιτρινίζουν" από ελαφρώς έως πολύ την πληροφορία για να "παίξει" σίγουρα σε σελίδες του διαδικτύου. Στη συνέχεια, όπως είναι λογικό, εφόσον η είδηση μιας σχεδόν «καταστροφικής μεταβολής του καιρού» παίζει ψηλά στο διαδίκτυο, έρχονται και οι ειδήσεις των τηλεοπτικών σταθμών που σκοπό έχουν να ενημερώσουν τον κόσμο για αυτό που έρχεται, και σωστά σκέφτονται βέβαια, απλά δεν ξέρουν ότι όλο αυτό είναι FAKE λόγω της ναρκισσιστικής διάθεσης ορισμένων με σκοπό να φανούν.

Και έτσι η ζωή συνεχίζεται και είμαστε όλοι μας μια ωραία παρέα, εκτός βέβαια από τους πολίτες που για άλλη μια φορά περίμεναν «Ψυχρές Λίμνες» και δεν είδαν τίποτα άλλο πέρα από τοπικές νεφώσεις και 28°C και που για πολλοστή φορά δεν ενημερώθηκαν σωστά.

Εγώ ντρέπομαι πολύ για όλο αυτό που συμβαίνει και το δηλώνω δημόσια γιατί κάποιοι (ηθελημένα : Δηλαδή κιτρινίζουν για να ακουστούν ή άθελά τους : Δηλαδή δεν έχουν ιδέα από πρόγνωση) κοροϊδεύουν τον κόσμο. Άλλοι συνάδελφοι νιώθουν ντροπή ή περιμένουν την επόμενη ψιχάλα για να ακουστεί πάλι το όνομα τους και να ικανοποιήσουν τις ναρκισσιστικές τους διαθέσεις;

Οι σελίδες θα συνεχίσουν να "τρίβουν τα χέρια τους" αναμένοντας με αγωνία τον επόμενο νάρκισσο η με υπευθυνότητα θα επιλέξουν από ποιόν/ποια θα μεταφέρουν την πληροφορία;

Λίγη ντροπή δεν βλάπτει επομένως. Αλλά ξέρετε κάτι; Αν δεν έχεις τις κατάλληλες βάσεις ταπεινότητας από μικρός, αν μόλις μεγαλώσεις και έχεις το δημόσιο βήμα, ε, θα τον βγάλεις τον ναρκισσισμό σου.

Τέλος, ιδιαίτερη ντροπή προκαλεί και το εξής φαινόμενο : Κάποιες σελίδες, επίτηδες, φουσκώνουν τα λεγόμενα κάποιου Μετεωρολόγου βασιζόμενοι για παράδειγμα σε μια του φράση ώστε να βγάλουν την είδηση. Πολύ κακώς ! Ο καιρός δεν αποτελεί ρεπορτάζ για το τι φορέθηκε στη Μύκονο φέτος το καλοκαίρι. Είναι κάτι άλλο, κάτι σοβαρό, κάτι επιστημονικό και δεν πρέπει κάποιοι να "παίζουν" μαζί του.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ