Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Έγκριση χρηματοδότησης για απαλλοτριώσεις σε Κορδελιό - Εύοσμο

Οι απαλλοτριώσεις χώρων στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου φτάνουν τις 444.961,00 Ευρώ

Στην έγκριση της ένταξης για την απαλλοτρίωση του κεντρικού πάρκου του Δήμου Σερρών, ύψους έως 1.617.208,66 Ευρώ και χώρου επί των οδών Επτανήσου, Ελύτη και Μακεδονίας του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, ύψους έως 444.961,00 Ευρώ προχώρησε με ομόφωνες αποφάσεις του το Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2025, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των Δήμων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εν λόγω απαλλοτριώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Απόκτηση Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2019», συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000,00 Euro, δυνητικοί δικαιούχοι του οποίου είναι οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού όλης της χώρας.

Οι συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις στοχεύουν στην αύξηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου για αναψυχή, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που διαμόρφωσαν οι έντονες οικιστικές πιέσεις και η υπερσυγκέντρωση τοπικών λειτουργιών τα τελευταία χρόνια στους Δήμους.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαλκιδική: «Άνοιξε» η σεζόν - Περίπου 2.000 οι κενές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία
«Πονοκέφαλος» για μια ακόμη χρονιά για τα ξενοδοχεία η εξεύρεση προσωπικού, αλλά και το αυξημένο λειτουργικό κόστος
Χαλκιδική: «Άνοιξε» η σεζόν - Περίπου 2.000 οι κενές θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία
Αυτός είναι ο 52χρονος που στρατολόγησε τον «κατάσκοπο» στην Αλεξανδρούπολη
Ο 52χρονος φέρεται να έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε μια επιχείρηση δολιοφθοράς και συγκεκριμένα εμπρησμού στόχου σε βαλκανική χώρα
Αυτός είναι ο 52χρονος που στρατολόγησε τον «κατάσκοπο» στην Αλεξανδρούπολη