Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΔΕ για τη λάθος μετάγγιση αίματος στο Τζάνειο – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Κλήθηκε και ο εισαγγελέας για το ποινικό σκέλος – Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού λάθους του νοσηλευτή του Τζανείου Νοσοκομείου που έκανε μετάγγιση αίματος σε λάθος ασθενή διέταξε η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ παράλληλα κλήθηκε ο εισαγγελέας για το ποινικό σκέλος.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο ίδιος ζήτησε από τον ΟΔΙΠΥ να ξεκινήσει έρευνα για τις διαδικασίες που ακολουθεί το νοσοκομείο και το ΕΚΕΑ να διευρευνήσει το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται πως 62χρονη νοσηλευόμενη στο Τζάνειο τα ξημερώματα της Τετάρτης 4/6 υποβλήθηκε σε μετάγγιση αίματος από νοσηλευτή από λάθος – γιατί προοριζόταν για άλλη νοσηλευόμενη – με αποτέλεσμα να πάθει πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το ertnews.gr. Ο νοσηλευτής αναζητείται για πρόκληση σωματικών βλαβών και βαριά σωματική βλάβη.

 

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση το Τζάνειο

«Η ασθενής Κ.Χ. εισήχθη στο Νοσοκομείο μας στις 03-06-2025 λόγω αδυναμίας δεξιού άνω άκρου και αδυναμίας ορθοστάτησης. Η πρώτη αξονική εγκεφάλου ανέδειξε αιμορραγία στα βασικά γάγγλια αριστερά και αποφασίστηκε αρχικά συντηρητική αντιμετώπιση, οπότε και εισήχθη στη Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης-06-2025 της χορηγήθηκε εκ λάθους μία μονάδα αίματος που προοριζόταν για άλλον ασθενή, από ένα εκ των 3 ατόμων του νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκονταν στην βάρδια της κλινικής που νοσηλευόταν. Η ασθενής εμφάνισε έντονη συμπτωματολογία που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση διασωλήνωση και μεταφορά της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε νέο απεικονιστικό έλεγχο που ανέδειξε αύξηση της εγκεφαλικής αιμορραγίας και κρίθηκε από ιατρικής άποψης σκόπιμο να υποβληθεί σε χειρουργική αποσυμπίεση του αιματώματος. Έκτοτε παραμένει διασωληνωμένη, σε βαριά αλλά σταθερή κατάσταση.

Μόλις ενημερώθηκε η Διοίκηση, διέταξε άμεσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση του συμβάντος και κατατέθηκε αυθημερόν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πειραιώς, για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για το ατυχές συμβάν και δεσμεύονται να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για την αποκατάσταση της υγείας της ασθενούς, όσο και για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)
Η παρουσία τους κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών τράβηξε τα βλέμματα των φιλάθλων, σε ένα κατάμεστο στάδιο, λίγο πριν από...
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο βασιλιάς της Ισπανίας στον τελικό του Μουντιάλ (VIDEO)