Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγκίνηση στην κηδεία του μητροπολίτη Κορίνθου, κυρού Διονυσίου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Προεξήρχε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Παρέστησαν τοπικές πολιτικές, αυτοδιοικητικές και στρατιωτικές Αρχές, καθώς και πλήθος πιστών

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, η κηδεία του μητροπολίτη Κορίνθου, κυρού Διονυσίου, που ύστερα από πολύμηνη ασθένεια εκοιμήθη το βράδυ της Πέμπτης, 7 Αυγούστου, σε ηλικία 73 ετών.

Της εξοδίου ακολουθίας προεξήρχε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, με τη συμμετοχή πλειάδας ιεραρχών.

kideia_ape4.jpg_1.jpg

Παρέστησαν οι τοπικές πολιτικές, αυτοδιοικητικές και στρατιωτικές Αρχές, καθώς και πλήθος πιστών για να αποχαιρετίσουν τον μακαριστό μητροπολίτη τους. 

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, ακολούθησε νεκρική πομπή υπό τον παιανισμό της Φιλαρμονικής του Δήμου Κορινθίων και με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος από τη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου προς το Κοιμητήριο της Ζωοδόχου Πηγής Κορίνθου, όπου έγινε η ταφή του.

kidei_ape2.jpg_1.jpg

Ο μακαριστός Μητροπολίτης έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Είχε μεταβεί στην Αμερική, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και θεραπεία και επέστρεψε στην Ελλάδα.

kidei_ape1.jpg_1.jpg

Χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Κορίνθου, στις 15 Οκτωβρίου του 2006.

Στην Κόρινθο, οργάνωσε πολλές δράσεις και είχε μεγάλη κοινωνική προσφορά, ενώ η Μητρόπολη ανέπτυξε ουκ ολίγες δομές. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Γκώνιας: Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή
Φίλοι, συγγενείς και άνθρωποι του ποδοσφαίρου είπαν την Πέμπτη (25/6) το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο παλαίμαχο παίκτη, Τάκη Γκώνια
Τάκης Γκώνιας: Θλίψη στο τελευταίο αντίο στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή