Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεισμοί στην Κρήτη: Εκκενώθηκε το Φαράγγι της Σαμαριάς - Πάνω από 550 οι επισκέπτες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οι διαδοχικοί σεισμοί, μεγέθους 4,7 και 5,3 Ρίχτερ, στην Κρήτη προκάλεσαν ιδιαίτερη αναστάτωση

Έντονη ανησυχία προκλήθηκε στην Κρήτη από τους διαδοχικούς σεισμούς, μεγέθους 4,7 και 5,3 Ρίχτερ, στην περιοχή της Γαύδου. Μεταξύ άλλων, έκλεισε προληπτικά το Φαράγγι της Σαμαριάς, την ώρα που βρίσκονταν εκεί εκατοντάδες επισκέπτες.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες και όπως μεταφέρει η ΕΡΤ, δεν σημειώθηκε η παραμικρή πτώση βράχου ή πετρών από τα πρανή του φαραγγιού.

Το προσωπικό, οδήγησε τους 566 επισκέπτες προς τις εξόδους, ανάλογα με το πού βρίσκονταν εκείνη την ώρα. 

Σε εξέλιξη, αυτή την ώρα, είναι η έξοδος των πεζοπόρων προς την Αγία Ρουμέλη.

Σημειώνεται πως μετά τους σεισμούς, που έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί. κλιμάκια της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των δήμων πραγματοποίησαν προληπτικές περιπολίες και ελέγχους, χωρίς να διαπιστωθούν προβλήματα ή ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει πως στη Γαύδο καταγράφηκαν μόνο μικρές κατολισθήσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα απάντηση Μελόνι σε Τραμπ: Η φιλία μου μαζί σας δεν βοήθησε τη δημοτικότητά μου
«Η χρήση των αμαερικανικών βάσεων ρυθμίζεται από συνθήκες τις οποίες σεβαστήκαμε πάντα και που δεν θα παραβιαστεί όσο είμαι πρωθυπουργός»
Νέα απάντηση Μελόνι σε Τραμπ: Η φιλία μου μαζί σας δεν βοήθησε τη δημοτικότητά μου
Βανς: «Δεν έχουμε ενδείξεις ότι το Ιράν κλείνει το Στενό του Ορμούζ»
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται αισιόδοξος για τις συνομιλίες με την Τεχεράνη και διαψεύδει τα σενάρια περί αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας οδού
Βανς: «Δεν έχουμε ενδείξεις ότι το Ιράν κλείνει το Στενό του Ορμούζ»