Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δολοφονία Λεβεντάκη: Οι φρικτές περιγραφές - Την Παρασκευή η απολογία του δράστη

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε θαμμένη σε αγροτική περιοχή στον Βατόλακκο, σε σημείο που υπέδειξε ο ίδιος ο κατηγορούμενος

Με την βαρύτατη κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή την Παρασκευή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Σταυρούλας Λεβεντάκη, δηλώνοντας πλέον μετανιωμένος δια στόματος του δικηγόρου του Γιάννη Τροικίλη.

Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι της Σταυρούλας Λεβεντάκη, ζητούν Δικαιοσύνη για τη στυγερή δολοφονία της 45χρονης. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αδερφός της χαρακτήρισε «τέρατα» τον 43χρονο και τη σύζυγό του και έκανε γνωστό, πως θα καταθέσει μήνυση σε βάρος και των δύο.

Βασανιστικός τρόπος θανάτου – Στο «μικροσκόπιο» τα ακριβή κίνητρα

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε πλήρως την ομολογία του 43χρονου, με τις Αρχές πλέον να εστιάζουν στα ακριβή κίνητρα του στυγερού εγκλήματος. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, ο θάνατος της 45χρονης προήλθε από κατάγματα και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από θλων όργανο. Όπως ανέφερε στην κάμερα του ΕΡΤNews, η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη λόγω της ταφής της περίπου 20 ημέρες νωρίτερα, γεγονός που δυσχέρανε σημαντικά τη νεκροψία-νεκροτομή και τον ακριβή προσδιορισμό των ευρημάτων.

Το DNA, οι κάμερες, οι αντιφάσεις και η τεχνολογία Bluestar που «έκαψαν» τον δράστη

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης από τις 30 Μαΐου – τη μέρα εξαφάνισης της 45χρονης- προσπαθούσε μάταια να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των Αρχών με πλήθος αντιφάσεων και αστήρικτων ισχυρισμών.

Καθοριστική αποδείχθηκε η εγκληματολογική έρευνα στο σπίτι του στο Βαρύπετρο Χανίων και στο όχημά του. Με τη χρήση ειδικών φωτιστικών μέσων και της μεθόδου Bluestar, οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία. Από τις εργαστηριακές αναλύσεις προέκυψε ότι το γενετικό υλικό ανήκε με εξαιρετικά υψηλό βαθμό βεβαιότητας στη 45χρονη.

Η συνδυαστική αξιοποίηση των ευρημάτων DNA, των τηλεπικοινωνιακών στοιχείων, των μαρτυριών και των καταγραφών από κάμερες δημιούργησε ένα πλήρως τεκμηριωμένο αποδεικτικό πλαίσιο, από το οποίο ο 43χρονος δεν κατάφερε να ξεφύγει. Υπό το βάρος των στοιχείων ομολόγησε τη δολοφονία και υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου είχε θάψει τη σορό της γυναίκας, σε αγροτεμάχιο στον Βατόλακκο Χανίων.

Παράλληλα, αξιοποιήθηκαν δεδομένα από κάμερες ασφαλείας, ακόμη και μετά από προσπάθειες διαγραφής υλικού, ενισχύοντας περαιτέρω το αποδεικτικό υλικό της υπόθεσης.

Φρικτές περιγραφές

Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε θαμμένη σε αγροτική περιοχή στον Βατόλακκο, σε σημείο που υπέδειξε ο ίδιος ο κατηγορούμενος. Το θύμα βρέθηκε δεμένο και φιμωμένο, ενώ η κατάσταση της σορού έδειχνε ότι είχε περάσει σημαντικό χρονικό διάστημα από τον θάνατό της.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης ισχυρίστηκε, ότι όλα έγιναν νωρίς το απόγευμα της 30ης Μαΐου, όταν η 45χρονη πήγε στο σπίτι του για να επιθεωρήσει τυχόν ζημιές και την κατάσταση του ακινήτου και εκεί ύστερα από κάποιες παρατηρήσεις που του έκανε αυτός θύμωσε και τσακώθηκαν. Ο 43χρονος ομολόγησε την πράξη του, ισχυριζόμενος ότι κατά τη διάρκεια καβγά η άτυχη γυναίκα άρπαξε πρώτη ένα διακοσμητικό μπουκάλι με κρασί για να τον χτυπήσει. Ο ίδιος κατέθεσε, ότι κατάφερε να της το πάρει, τη χτύπησε με αυτό στο κεφάλι και στη συνέχεια τη θανάτωσε χρησιμοποιώντας μαχαίρι και ξύλο.

Προσπάθειες συγκάλυψης - Οι αναλήψεις

Ακολούθησαν προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος. Ο ίδιος περιέγραψε ότι μετέφερε το σώμα μέσα σε σακούλες, καθάρισε τον χώρο από τα ίχνη αίματος και χρησιμοποίησε τραπεζικές κάρτες της 45χρονης για ανάληψη χρημάτων, επιχειρώντας να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας.

Πηγή: ertnews.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΣΟΚ: Πολιτικό μνημόσυνο για τον Ανδρέα Παπανδρέου - 30 χρόνια από τον θάνατό του
Όσοι παρευρέθηκαν σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο άφησαν ένα λευκό τριαντάφυλλο στο μνήμα του Ανδρέα Παπανδρέου.
ΠΑΣΟΚ: Πολιτικό μνημόσυνο για τον Ανδρέα Παπανδρέου - 30 χρόνια από τον θάνατό του
Θεσσαλονίκη: Άδεια για πολυκατοικία σε ακίνητο «φιλέτο» στη Ν. Παραλία – «Αν χτιστεί, θα χαθεί»
Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα η Νέα Αριστερά - Τι ζητάει από την κυβέρνηση για το σημείο που είναι γνωστό ως Μάρμαρα Μόσχου
Θεσσαλονίκη: Άδεια για πολυκατοικία σε ακίνητο «φιλέτο» στη Ν. Παραλία – «Αν χτιστεί, θα χαθεί»