Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Κλοπές σε σπίτια με λεία πάνω από 16.000 ευρώ έκανε 35χρονος

Είχε κλέψει και ένα ΙΧ φορτηγό - Δικογραφία από την αστυνομία και κατά των δύο συνεργών του

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, οδήγησαν στην εξιχνίαση πολυαρίθμων περιπτώσεων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανδρών ηλικίας 30, 35 και 39 ετών για τα κατά περίπτωση, αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα κατά τον περασμένο μήνα, ο 35χρονος δρώντας είτε μόνος του, είτε με τη συνδρομή των συνεργών του, διέπραξε συνολικά 8 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι ο 35χρονος έχει διαρρήξει 6 οικίες, ένα κατάστημα και ένα ξενοδοχείο, απ' όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις 16.294 ευρώ, σύμφωνα με εκτίμηση των παθόντων.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο παραπάνω διέρρηξε 2 ακόμη οικίες χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε, ενώ αποπειράθηκε να εισέλθει παράνομα σε μία ακόμη, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και διέφυγε.

Επιπλέον από την προανάκριση διαπιστώθηκε και η συμμετοχή των δύο συνεργών του σε δύο από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος είχε συλληφθεί λίγες μέρες νωρίτερα, για κλοπή Ι.Χ. φορτηγού οχήματος σε περιοχή της Χαλκιδικής. Επιπλέον στην οικία του 35χρονου, βρέθηκε ένα ρολόι χειρός, το οποίο και κατασχέθηκε.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ