Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Σε κινεζική εταιρία το 24% του ΑΔΜΗΕ - Υπεγράφη η πώληση

Σε κινεζική εταιρία το 24% του ΑΔΜΗΕ - Υπεγράφη η πώληση
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Εναντι 320 εκατ. ευρώ...

Υπεγράφη η πώληση ποσοστού 24% του μετοχικού κεφαλαίου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έναντι 320 εκατ. ευρώ στην κινεζική εταιρία State Grid.

Στην υπογραφή της συμφωνίας μετείχε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ο οποίος είπε ότι με την υπογραφή αυτή γίνεται ένα ακόμη βήμα στην πολύ στενή οικονομική σχέση της Ελλάδας με την Κίνα.

Δέσμευσή μας είναι, είπε ο υπουργός, οι μεγάλες αλλαγές στον ενεργειακό τομέα που γίνονται το τελευταίο διάστημα να οδηγήσουν σε προσέλκυση επενδύσεων προς όφελος των καταναλωτών, αλλά με στόχο και την προστασία του περιβάλλοντος.

"Είμαστε αποφασισμένοι, να προχωρήσουμε βήμα - βήμα προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον στον τομέα της ενέργειας" είπε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στο χρόνο ρεκόρ, όπως είπε, για τα παγκόσμια δεδομένα, με τον οποίο προωθήθηκε μια τόσο περίπλοκη διαδικασία και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλη η υπόθεση θα κλείσει εντός των χρονικών ορίων και συγκεκριμένα έως το τέλος Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Διαμαρτυρία προσφύγων στη Θεσσαλονίκη – Κλειστή η Συμμαχική Οδός

Θεσσαλονίκη: Μαζεύουμε ρούχα και παιχνίδια για 3 ώρες στην Αριστοτέλους!