Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Πάνω από €40.000 η ρευματοκλοπή σε καφετέρια στο Κολωνάκι

Τουλάχιστον για 5 χρόνια ήταν πειραγμένος ο μετρητής της ΔΕΗ - Πώς ανακαλύφθηκε η απάτη

Ένα τυχαίο γεγονός, όταν συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ κλήθηκε να κάνει μια εργασία ρουτίνας σε μετρητή ρεύματος που ήταν εγκατεστημένος σε γειτονικό σημείο, στάθηκε η αφορμή για να εντοπιστεί η ρευματοκλοπή στο γνωστό καφέ της πλατείας Κολωνακίου και στέκι για celebrities και αθλητές, Da Cappo.

Καθώς λοιπόν οι τεχνικοί του διαχειριστή του δικτύου διαπίστωσαν παρέμβαση στον μετρητή, που είχε ως αποτέλεσμα η συγκεκριμένη επιχείρηση να εμφανίζεται στο σύστημα να έχει μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την πραγματική, ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία και συνέλαβε τον υπεύθυνο του καταστήματος.

Από την εξέταση του ιστορικού των καταναλώσεων της παροχής, επιβεβαιώνεται η παρέμβαση στον μετρητή για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών, ενώ η αξία της αντίστοιχης ποσότητας της μη καταγραφείσας ενέργειας εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μετά τον εντοπισμό του περιστατικού, ξεκινά άμεσα η έρευνα του ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος θα διαπιστώσει την έκταση του φαινομένου, θα υπολογίσει το ύψος της ρευματοκλοπής και θα καταλογίσει στον ιδιοκτήτη την οφειλή και το πρόστιμο που προβλέπεται και το οποίο μετά την αλλαγή του κώδικα τον περασμένο Μάρτιο έχει αυξηθεί στο 70% του ύψους της κατανάλωσης. Επίσης υπογραμμίζεται ότι η αυθαίρετη παρέμβαση σε μετρητές ή άλλα στοιχεία του δικτύου διανομής, συνιστά ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως.

Το ενδιαφέρον με το Da Cappo είναι ότι πρόκειται για το δεύτερο "Κολωνακιώτικο” στέκι, το οποίο εντοπίζεται να έχει "πειράξει” το ρολόι του. Πέρυσι είχε εντοπιστεί άλλη περίπτωση γνωστού μπαρ στο οποίο είχε κοπεί το ρεύμα λόγω υψηλών ανεξόφλητων οφειλών και το οποίο επανασυνδεόταν παράνομα τις Παρασκευές προκειμένου να λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο. Αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές όπως σε γνωστό εστιατόριο των Βορείων Προαστίων.

Τους πληρώνουμε όλοι

Πρέπει να τονιστεί ότι το φαινόμενο της ρευματοκλοπής επιβαρύνει τους συνεπείς καταναλωτές που πληρώνουν κανονικά το λογαριασμό τους. Δηλαδή μπορεί ένας συνεπής βιοπαλαιστής που με δυσκολία τα βγάζει πέρα, να πληρώνει από το υστέρημά του τους παραβάτες του Κολωνακίου και που επωφελούνται οικονομικά και θησαυρίζουν από την αντικοινωνική τους συμπεριφορά. Σύμφωνα με στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά πέρυσι οι υποθέσεις ρευματοκλοπής που έφτασαν στα δικαστήρια ξεπέρασαν τις 3000 όταν μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν 320.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα από το ΔΕΔΔΗΕ οι απώλειες από ρευματοκλοπές εκτοξεύθηκαν το 2017 στο 4,2% της ενέργειας που εισέρχεται στο δίκτυο, έναντι 0,2 % το 2005, δηλαδή αυξήθηκαν 21 φορές. Αντίστοιχη είναι η αύξηση στις ρευματοκλοπές που εντόπισαν τα συνεργεία της ΔΕΗ / ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίες από 400 το 2006 έφθασαν σε 11.685 το 2016 και 9.120 το 2017.

Πηγή: capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

gymnastiria
Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια - Ποτά και μουσική ξανά στα beach bar
O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης αναμένεται αύριο το μεσημέρι να ανακοινώσει προοδευτικά το σύνολο της αποκλιμάκωσης στον...
Ανοίγουν νωρίτερα τα γυμναστήρια - Ποτά και μουσική ξανά στα beach bar
Θεσσαλονίκη: Τέλος σε 14 «αυτοσχέδια» οχήματα, χωρίς στοιχεία (ΦΩΤΟ)
Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης με στόχο την οδική ασφάλεια - Στο πλαίσιο της επιχείρησης ακινητοποιήθηκαν 14...
Θεσσαλονίκη: Τέλος σε 14 «αυτοσχέδια» οχήματα, χωρίς στοιχεία (ΦΩΤΟ)