Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μιχάλης Ζορπίδης: «Ο Μητσοτάκης να ακούσει τη Θεσσαλονίκη»

Δηλώσεις στο TyposThes.gr του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, μετά τη ματαίωση της φετινής, 85ης ΔΕΘ καθώς και των συνεπειών της για την οικονομία της πόλης και της Βορείου Ελλάδος

Του ΔΑΝΙΗΛ Γ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

 

"Πιστεύω ότι πρέπει ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να μιλήσει με τους φορείς όπως πάντα, για να του εκθέσουν τα προβλήματα, γιατί τώρα με τον κορωνοϊό, έγιναν πολύ περισσότερα απ' ότι ήταν γενικά στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία", τονίζει στον "Τύπο Θεσσαλονίκης", ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, μετά τη ματαίωση της φετινής, 85ης ΔΕΘ. "Είναι κάποια πράγματα που πρέπει  να τεθούν πάνω στο τραπέζι", λέει ο Πρόεδρος "και θα τεθούν στον Πρωθυπουργό, εφόσον έρθει, και εφόσον φυσικά μας καλέσει".  

Επαναλαμβάνει εκ νέου ότι η ματαίωση της ΔΕΘ "είναι ένα σοβαρό πλήγμα για μας τους επαγγελματίες", υπογραμμίζοντας ότι "η οικονομία ξεκινούσε αυτή την εποχή απ' τη Θεσσαλονίκη. Βέβαια είναι απόφαση των επιστημόνων και πρέπει να την σεβαστούμε γιατί πρώτα είναι η ζωή και μετά η οικονομία. Ναι αλλά θα μου πείτε χωρίς οικονομία δεν μπορούμε να ζήσουμε... και τα δύο είναι αλληλένδετα", τονίζει χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας τη λέξη "πλήγμα", λέξι κλειδί απ' ότι φαίνεται, και πλέον κατάλληλη να περιγράψει την όλη κατάσταση.

Ακόμα υπογραμμίζει, εμφατικά μάλιστα, ότι όλες οι οικονομικές απώλειες θα πρέπει να ισοφαριστούν, να βρεθούν κάποια αντισταθμιστικά οφέλη για το πλήγμα αυτό της ΔΕΘ. "Έχει καταλάβει ο Πρωθυπουργός πόσα λουκέτα μπαίνουν κάθε μέρα ή πόσα θα μπουν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο;", διερωτάται ο κ. Ζορπίδης.

Αναφερόμενος στη μεγάλη πληγή της πόλης, το Μετρό, τονίζει ότι "δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να λέμε ότι έχουμε από το 2006 σε κατασκευή το Μετρό, να έχει κλείσει πολλούς επαγγελματίες κι απ' την άλλη να βλέπουμε στην Αθήνα να γίνονται κάθε μέρα εγκαίνια καινούργιων σταθμών. Δεν γίνεται αυτό, κάτι πρέπει να κάνει γι' αυτή την πόλη...".

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στον τουρισμό: "Μιλάμε για τον Τουρισμό, για ποιον τουρισμό; Μιλάμε συνέχεια για τα νησιά στην Αθήνα κοντά κι εδώ για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, δεν ακούμε τίποτα τελευταία... Τί έχουν να πούνε για τα τουριστικά λεωφορεία, για τα τουριστικά γραφεία, όταν μονοπωλούν τα ΚΤΕΛ την όλη ιστορία και παίρνουν του κόσμου τα χρήματα από το κράτος;" .

Όσον αφορά τα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη, είπε ότι "τώρα δεν υπάρχει θέμα, ούτως ή άλλως τα σύνορα είναι κλειστά". Ωστόσο επισήμανε ότι το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη είναι πολύ εμπορικό γιατί θέλουν να πάνε πολλοί Έλληνες. "Όσο όμως η Αγία Σοφία είναι τζαμί, δεν θα πάμε", υπογράμμισε αναφερόμενος στην σχετική απόφαση που έλαβε ο ίδιος ως τουριστικό γραφείο.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ήταν λάβρος αναφερόμενος στο ζήτημα "δάνεια", καθώς υπογράμμισε ότι "αυτά που λέει η Πολιτεία είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Μπορείτε να μου πείτε έναν μικρό επαγγελματία, να μπορεί να πάει και να πάρει ένα δάνειο; Δίνουν με τις χειρότερες παρεμβάσεις τα δάνεια και τα δίνουν εκεί που θέλουν κι' όχι εκεί που πρέπει. Άρα αυτό το παραμύθι να τελειώσει", είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: "Η Πολιτεία μεσολάβησε να δοθούν τα δάνεια, αλλά τελικά τα δάνεια είναι για τις τράπεζες κι όχι για τους επαγγελματίες...".    

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί