Χθες το βράδυ ο κ. Γιούνκερ μίλησε σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με θέμα «Ευρώ: απολογισμός και προοπτικές», η οποία συνδιοργανώθηκε από την πρεσβεία του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, το Μέγαρο Μουσικής και το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η επίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι προγραμματισμένη για σήμερα το στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών. Στη συνέχεια, ο κ. Γιούνκερ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για να ακολουθήσει η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ .Μεϊμαράκη. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα βραβευθεί από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας.
Επίσκεψη επιτρόπου Χαν
Εν τω μεταξύ, επίσκεψη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στην Αθήνα, πραγματοποιεί αύριο και μεθαύριο ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική. Ειδικότερα, αύριο, ο Επίτροπος θα επισκεφθεί την Κομοτηνή, ενώ την Πέμπτη, στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στη συνέχεια, ο κ. Χαν θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα "Προγραμματισμός των Ευρωπαϊκών Ταμείων 2014-2020: Προκλήσεις για την Ελλάδα", σε κοινή συνεδρίαση των μελών των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Προστασίας του Περιβάλλοντος, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Το πρόγραμμα του Επιτρόπου θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.