Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έρχεται Ελλάδα γνωστή αλυσίδα: Μαγαζιά με οικιακά προϊόντα – ρούχα σε φθηνές τιμές

Η Pepco απασχολεί περισσότερα από 20.000 άτομα σε όλη την Ευρώπη

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά εντός του 2022 ανακοίνωσε η πολωνική αλυσίδα Pepco, σε μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στον χάρτη του εγχώριου λιανεμπορίου.

Η Pepco είναι μια γνωστή αλυσίδα εκπτωτικών καταστημάτων που δραστηριοποιείται στην ευρωπαϊκή αγορά, προσφέροντας είδη ένδυσης για όλη την οικογένεια, καθώς και οικιακά προϊόντα, στις χαμηλότερες τιμές. Ειδικότερα, η εταιρεία παρέχει στις οικογένειες όλα όσα χρειάζονται για ποιοτικές αγορές, κάνοντας εξοικονόμηση χρημάτων, συμπεριλαμβανομένου του παιδικού ρουχισμού, μαζί με ανδρική και γυναικεία ένδυση, αξεσουάρ μόδας, υποδήματα, καλλυντικά, παιχνίδια, οικιακό εξοπλισμό και είδη διακόσμησης.

Τα πρώτα καταστήματα της Pepco στη χώρα μας αναμένεται να ανοίξουν το φθινόπωρο του 2022 στην περιοχή της Αθήνας, ενώ οι σχεδιασμοί προβλέπουν περαιτέρω επέκταση της αλυσίδας και στην υπόλοιπη χώρα. Σε πρώτη φάση, η εταιρεία σχεδιάζει να προσλάβει 120 υπαλλήλους, προκειμένου να ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα.

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει εκτενή έρευνα αγοράς, η πολωνική αλυσίδα επιδιώκει να συνεργαστεί με ιδιοκτήτες και μεσίτες ακινήτων, προκειμένου να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη μίσθωση καταστημάτων μεταξύ 350 τετραγωνικών μέτρων και 650 τετραγωνικών μέτρων σε χώρους λιανικής πώλησης και εμπορικά κέντρα σε πόλεις και κωμοπόλεις άνω των 20.000 κατοίκων.

Σε ποιες χώρες δραστηριοποιείται

Με την είσοδό της στην ελληνική αγορά, η Pepco θα καταστήσει την Ελλάδα την 17η κατά σειρά ευρωπαϊκή αγορά στην οποία δραστηριοποιείται. Η αλυσίδα λειτουργεί επί του παρόντος τα καταστήματά της από την Εσθονία στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης, την Ιταλία στο νότο και από την Ισπανία στα δυτικά και τη Βουλγαρία στα ανατολικά.

Το φθινόπωρο του 2021 επέκτεινε την παρουσία της, πετυχαίνοντας την είσοδό της στην αυστριακή αγορά, με την επόμενη χώρα να είναι η Γερμανία.

Με την είσοδο στην Ελλάδα, η επέκταση ολόκληρου του Ομίλου Pepco, ο οποίος λειτουργεί επίσης τις επιχειρήσεις εκπτωτικού λιανικού εμπορίου (Poundland στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και Dealz στην Ισπανία και την Πολωνία) θα φτάσει συνολικά τις 20 αγορές δραστηριοποίησης.

«Το λανσάρισμα στην Ελλάδα σηματοδοτεί για την Pepco το επόμενο σημαντικό βήμα στη τροχιά ανάπτυξης που έχει εισέλθει. Μετά από την αναλυτική έρευνα αγοράς που πραγματοποιήθηκε και με πρόσφατο επιτυχημένο παράδειγμα την είσοδο μας με καταστήματά σε μεσογειακές χώρες όπως η Ισπανία το 2021 και η Ιταλία το 2020, είμαστε βέβαιοι ότι οι ελκυστικές τιμές, η ποιότητα των προϊόντων και το μεγάλο εύρος επιλογών της Pepco θα αποτελέσουν ισχυρό κίνητρο για τους Έλληνες καταναλωτές», δήλωσε η Anca Radu, Διευθύντρια Λιανικής Πώλησης της Pepco για να προσθέσει πως «το 2020, η Pepco αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων της κατά περισσότερο από ένα τέταρτο, διατηρώντας παράλληλα ένα πολύ υψηλό ποσοστό διατήρησης προσωπικού. Εστιάζουμε στη δημιουργία ευκαιριών για τους συναδέλφους μας να αναπτυχθούν μαζί μας, οπότε αποτελεί προτεραιότητα για εμάς να προσλάβουμε ανθρώπους που είναι παθιασμένοι, ενθουσιώδεις και θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της εταιρείας».

Επί του παρόντος, η Pepco απασχολεί περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους και τους παρέχει εκτεταμένη εκπαίδευση για να ενισχύσουν τη συνεισφορά τους στην επιχείρηση και να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους σε βάθος χρόνου, ενώ παράλληλα τους προσφέρει ευέλικτα μοντέλα εργασίας. Πολλοί εργαζόμενοι στην Pepco σε ανώτερες διευθυντικές θέσεις ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους δουλεύοντας σε καταστήματα. Εξυπηρετώντας περίπου 20 εκατομμύρια πελάτες το μήνα, η Pepco λειτουργεί πλέον περισσότερα από 2.500 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη.

Η πορεία της Pepco... σε αριθμούς

Τα πρώτα καταστήματα Pepco ιδρύθηκαν στην Πολωνία το 2004, ενώ από τότε η ανάπτυξη της εταιρείας είναι συνεχής.

Η εκπτωτική αλυσίδα εξυπηρετεί 20 εκατομμύρια πελάτες σε μηνιαία βάση, αριθμεί περισσότερα από 2.500 καταστήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ απασχολεί περισσότερα από 20.000 άτομα, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 600 στα κεντρικά γραφεία στο Poznań και περισσότερα από 1.000 άτομα στη διανομή. Το συνολικό εμβαδόν των αποθηκευτικών της χώρων στην Ευρώπη ξεπερνά τα 200.000 τμ.

Η εταιρεία εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να απασχολεί υπαλλήλους που ξεκίνησαν να εργάζονται σε αυτή από την ίδρυσή της και αυτός είναι ένας από τους λόγους που, παρά τις εργασίες μεγάλης κλίμακας, η Pepco επιδιώκει μια ανοιχτή οικογενειακή ατμόσφαιρα στα καταστήματά της.

Ο Όμιλος Pepco έκανε το ντεμπούτο του στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας τον Μάιο του 2021.

Πηγή: insider

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έμφραγμα: Γυναίκες ή άντρες χάνουν πιο πολλά χρόνια ζωής - Οι επικίνδυνες ηλικίες
Έως και έντεκα χρόνια ζωής μπορεί να «χάσει» μια 50χρονη γυναίκα από το προσδόκιμο επιβίωσής της μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου
Έμφραγμα: Γυναίκες ή άντρες χάνουν πιο πολλά χρόνια ζωής - Οι επικίνδυνες ηλικίες