Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάνω από 1 εκατ. Ρουμάνοι τουρίστες φέτος - «Ψήφος» σε Καβάλα και Θάσο

Ρουμανία και Βουλγαρία ζητούν λύσεις για το συνωστισμό στους συνοριακούς σταθμούς

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ρουμάνοι τουρίστες αναμένονται φέτος στην Ελλάδα την περίοδο του καλοκαιριού, με ιδιαίτερη προτίμηση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και ειδικότερα την Καβάλα και τη Θάσο.

Αυτό τονίστηκε στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καβάλας, με πρωτοβουλία του γενικού προξενείου της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη Νικολάε Νταν Ντίμα και τη συμμετοχή του Φλοριάν Ντανιέλ Μαζιλού συμβούλου προξενικών υποθέσεων στην πρεσβεία της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ρουμανικών αρχών οι φετινές αφίξεις Ρουμάνων τουριστών αναμένεται να αγγίξουν το 1,3 εκατομμύρια, 100.000 περισσότεροι από το 2019.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τοπικοί αξιωματούχοι από τους δήμους Καβάλας και Θάσου, την αντιπεριφέρεια Καβάλας, την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, το γενικό νοσοκομείο Καβάλας καθώς και εκπρόσωποι του τμήματος τουρισμού της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Καβάλας.

Το βασικότερο ζήτημα που τέθηκε στη συνάντηση από τους εκπροσώπους των προξενικών αρχών των γειτονικών χωρών, αφορούσε στους συνοριακούς σταθμούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός οχημάτων και ζητήθηκε από τις ελληνικές αρχές να βρεθούν λύσεις, ώστε να μειωθεί ο χρόνος που αναλώνουν οι τουρίστες για να περάσουν τα σύνορα.

syskepsi-kavala-tourismos-roumania-boulgaria-3.jpg

Οι εκπρόσωποι των δύο γειτονικών χωρών, αφού εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη διοργάνωση της συνάντησης, σημείωσαν ότι η Ρουμανία είναι η πρώτη χώρα που ξεκινάει τέτοιες ενημερωτικές συναντήσεις, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά χρήσιμη τη συζήτηση μεταξύ των εταίρων. Υπογράμμισαν μάλιστα ότι εξέτασαν όλα τα τεχνικά θέματα που σχετίζονται με την άφιξη Ρουμάνων τουριστών στην Ελλάδα, τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για την επιστροφή στην κανονικότητα και βρήκαν άμεση ανταπόκριση από τις ελληνικές Αρχές στις προτάσεις που κατέθεσαν.

Τόσο ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης όσο οι εκπρόσωποι της αντιπεριφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και ο διοικητής του νοσοκομείου διαβεβαίωσαν τους Ρουμάνους και Βούλγαρους αξιωματούχους ότι οι υποδομές στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας των τουριστών είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει κατά τη διαμονή τους στην Καβάλα και την Θάσο. Επίσης, υπογραμμίστηκε, πως οι φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις προξενικές αρχές για την επάρκεια των δημόσιων υπηρεσιών που προσφέρονται στους τουρίστες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πλεύρης: Εκτιμώ ότι από Σεπτέμβριο θα πάμε σε 4η δόση εμβολίου για όλους

Θεσσαλονίκη: Παιδική χαρά που μοιάζει με παραμύθι στην Πολίχνη (ΦΩΤΟ)

ΠΟΥ - Ευλογιά πιθήκων: «Μέτριος κίνδυνος» εξάπλωσης σε παγκόσμιο επίπεδο

ΟΑΕΔ: Μέχρι το τέλος Ιουλίου ισχύουν οι επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2021-22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπάιντεν κατά Ρεπουμπλικανών: Πρέπει να αλλάξουμε το τοξικό κλίμα στην Ουάσινγκτον
Εξέφρασε τον φόβο ότι οι εσωκομματικές διαμάχες των Ρεπουμπλικάνων μπορεί να πλήξουν την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία
Μπάιντεν κατά Ρεπουμπλικανών: Πρέπει να αλλάξουμε το τοξικό κλίμα στην Ουάσινγκτον