Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Οικονομία

Εξαιρούνται από τον φόρο υπεραξίας τα ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1995

Εξαιρούνται από τον φόρο υπεραξίας τα ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1995
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Εξαιρούνται από τον Φόρο Υπεραξίας Ακινήτων ακίνητα που έχουν αποκτηθεί πριν από το 1995, σύμφωνα με την τελική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα, για τον υπολογισμό του φόρου θα γίνεται αποπληθωρισμός προκειμένου να περιορίζεται η επιβάρυνση για τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού. Την εξαίρεση των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί πριν από το 1995 προανήγγειλε και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, στην ομιλία του στο 10o Athens Tax Forum του Ελληνο - Αμερικάνικου Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μαυραγάνης ανακοίνωσε ακόμη ότι από τον Φόρο Υπεραξίας Εισηγμένων Μετοχών απαλλάσσονται οι μικρομέτοχοι.

Επίσης, όπως διευκρίνισε, δεν θα υπόκεινται σε παρακράτηση οι τόκοι ομολόγων και έντοκων γραμματίων του Δημοσίου που αποκτούν νομικά πρόσωπα που δεν είναι κάτοικοι Ελλάδος.

Επίσης, ο κ. Μαυραγάνης προανήγγειλε αλλαγές στη φορολογία αυτοκινήτου προκειμένου, όπως είπε, να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν σήμερα. Μεταξύ άλλων, όπως ανακοίνωσε, καταργείται η διάταξη που προέβλεπε την καταβολή τελών κυκλοφορίας για όσους ιδιοκτήτες ή εμπόρους αυτοκινήτων πωλούν τα οχήματά τους στο εξωτερικό και έχουν κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας. Σε ό,τι αφορά στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ως πρώτη άδεια κυκλοφορίας, δεν θα λαμβάνεται η ημερομηνία εισαγωγής τους στην Ελλάδα, αλλά η ημερομηνίας πρώτης κυκλοφορίας σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Οικονομία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
“Πράσινο φως” για τις ΑΜΚ Πειραιώς και Alpha

Στην EE οι μισθοί αυξάνονται αλλά στην Ελλάδα… μειώνονται