Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυξάνονται οι κρατήσεις για Ελλάδα από Γερμανία, Γαλλία και Ελβετία

Η Ελλάδα θεωρείται από Γάλλους, Γερμανούς και Ελβετούς ως ο πλέον ασφαλής προορισμός

Έντονο ενδιαφέρον και υψηλή ζήτηση που εκφράζεται και με την συνολικά συνεχιζόμενη αύξηση κρατήσεων για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό διαπιστώνεται από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Ευρώπης στην Γαλλία, την Γερμανία και την Ελβετία.

Στις τρεις αυτές χώρες, οι οποίες αποτελούν μια τεράστια αγορά επισκεπτών, που με τα δεδομένα του 2019 έφτασαν τα 6 εκατομμύρια, η Ελλάδα δεν κατατάσσεται απλά στους πιο περιζήτητους προορισμούς αλλά θεωρείται και ο πλέον ασφαλής.

Όπως εκτίμησαν μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων, θα υπάρξει κυριολεκτικά έκρηξη κρατήσεων για ταξίδια στην χώρα μας, καθ’ όσον επιταχύνεται ο εμβολιασμός των πολιτών, βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα και χρησιμοποιείται το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό για την απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών. Μάλιστα ορισμένοι όμιλοι έχουν ήδη αποφασίσει την επέκταση της τουριστικής σεζόν ακόμη και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Γερμανία

Χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της TUI Αγκε Ντουνχάουπτ, τόνισε πως η Ελλάδα είχε ήδη από τις τελευταίες εβδομάδες υψηλή ζήτηση κυρίως από οικογένειες, εκείνο όμως που παρατηρείται είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες κάνουν κρατήσεις την τελευταία στιγμή κυρίως λόγω αλλαγών στις οδηγίες καραντίνας στη Γερμανία πράγμα που σημαίνει ότι θα έρχονται όλο και περισσότεροι επισκέπτες στην Ελλάδα όσο θα χαλαρώνουν τα μέτρα. Όσον αφορά τον αριθμό πτήσεων σε σύγκριση με το 2020 ο όγκος και η συχνότητα των όπως εκτίμησε ο ίδιος θα είναι σίγουρα μεγαλύτερος καθώς η σεζόν θα είναι μεγαλύτερη. «Για τους αριθμούς πτήσεων του 2019 που ήταν ένα έτος προ κορονοϊού θα δούμε πόσο κοντά θα φτάσουμε. Έχουμε όμως ήδη φροντίσει, επειδή ξεκινήσαμε τη σεζόν στα μέσα Μαΐου, να διαθέτουμε δυναμική παρουσία και να έχουμε αυτόματα την δυνατότητα για έναν υψηλό όγκο και υψηλή συχνότητα πτήσεων στην αγορά», κατέληξε.

Παρόμοια εκτίμηση, εξέφρασε και η διευθύντρια τουριστικών προορισμών του Tour Operator της FTI Χαλίνα Στριτζεβσκα, τονίζοντας πως η Ελλάδα ως προορισμός είναι ο πιο αγαπημένος των πελατών του και αυτό φαίνεται στις κρατήσεις που γίνονται. Η Ελλάδα ανήκει στους πιο περιζήτητους προορισμούς, αν όχι στους πρώτους κατά σειρά, και παρά τις δυσκολίες που παρατηρούνται ακόμη εξαιτίας της πανδημίας, τις τελευταίες είκοσι ημέρες η τάση είναι ιδιαίτερα θετική και οι κρατήσεις αυξάνουν. Ο όμιλος της FTI, όπως ανακοίνωσε στην ΕΡΤ η κ. Στριτζεβσκα, αποφάσισε να επεκτείνει την τουριστική σεζόν προς την Ελλάδα ως τα τέλη Νοεμβρίου με κύριους προορισμούς την Κρήτη και τη Ρόδο. «Προς τα εκεί θα πετάμε με τα δικά μας τσάρτερ έως τέλη Νοεμβρίου» ανέφερε, διευκρινίζοντας πως δεδομένο της υψηλής ζήτησης θα υπάρχει επάρκεια πτήσεων, ενώ το δεύτερο μισό της τουριστικής σεζόν θα μπορέσουν να αυξηθούν περαιτέρω οι πτήσεις φτάνοντας σε επίπεδα 2019.

Ραγδαία και υψηλή αύξηση στην πρόθεση αλλά και στις κρατήσεις προς την Ελλάδα που αποτελεί αγαπημένο προορισμό για την φετινή χρονιά διαπιστώνει και ο επικεφαλής διευθυντής Ελλάδος και Κύπρου του μεγάλου γερμανικού ταξιδιωτικού ομίλου DERTouristik Ορέστης Ραξενίδης. «Μπαίνουμε με πλήρη αισιοδοξία στη σεζόν και τις τελευταίες ημέρες οι θετικές εξελίξεις γίνονται όλο και περισσότερες όπως π.χ ότι οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να μπούνε σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από περιοχές κινδύνου και αυτό θα μας βοηθήσει πολύ. Και βλέπουμε ότι σε σχέση με το 2019 και το 2020 θα έχουμε αύξηση των πτήσεων τόσο σε γενικό επίπεδο αλλά και προς συγκεκριμένους προορισμούς στην Ελλάδα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Για τον λόγο αυτό ο όμιλος για την φετινή τουριστική σεζόν, έχει αυξήσει σε 750 τις απευθείας πτήσεις προς διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα και τις όταν το 2019 ήταν 620, απόφαση που αντικατοπτρίζει αύξηση σε διψήφιο ποσοστό.

Ελβετία

Η γερμανική αγορά μπορεί να είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό επισκεπτών για ταξίδια με προορισμό την Ελλάδα, ωστόσο και στην Ελβετία εκφράζεται τεράστιο ενδιαφέρον για διακοπές στην χώρα μας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλους του HOTELPLAN SUIS, Τιμ Μπαχμαν τόνισε πώς ήδη από τις αρχές Μαΐου υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον και μεγάλη αύξηση των κρατήσεων προς την Ελλάδα. Μάλιστα σημείωσε πως η χώρα μας βρίσκεται μπροστά στις κρατήσεις σε σχέση με άλλους προορισμούς όπως η Ισπανία και η Ιταλία χωρίς όμως να έχουν προσεγγιστεί μέχρι στιγμής τα επίπεδα του 2019 και εκτίμησε πως αυτό θα μεταβληθεί ακόμη περισσότερο προς τα πάνω καθώς υπάρχει μεγαλύτερη τουριστική περίοδο.

Όσον αφορά τον αριθμό των πτήσεων αυτές σύμφωνα με τον κ. Μπάχμαν θα αυξηθεί σίγουρα σε σχέση με το 2020. Ωστόσο σε σχέση με το 2019 υπάρχει αναμονή και προγραμματισμός πτήσεων και από άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελβετίας όπως από τη Βέρνη προς την Κρήτη. «Αυτή η προσφορά επαρκεί σε πρώτη φάση, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι να αυξήσουμε τις πτήσεις περαιτέρω, δεν φοβόμαστε ότι έχουμε λίγες, αλλά τις αυξάνουμε διαρκώς και έχουμε αρκετά αεροπλάνα που έχουν βάση την Ελβετία που περιμένουν πως και πως να πετάξουν προς την Ελλάδα» κατέηξε ο ίδιος.

Γαλλία

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την αυξημένη ζήτηση προς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα εμφανίστηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού τουριστικού ομίλου Helliades.fr, Ζαν Μπραζον τονίζοντας πως σταδιακά αυξάνονται οι κρατήσεις, με τάση περαιτέρω αύξησης μόλις η γαλλική κυβέρνηση άρει εντελώς τους περιορισμούς κυρίως για ταξίδια στο εξωτερικό. «Η κατάσταση σε σχέση με τις τελευταίες εβδομάδες έχει αλλάξει και η κίνηση προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί. «Για την αναφορά αριθμών είναι ακόμη νωρίς», είπε, «ωστόσο η ζήτηση τις δυο τελευταίες εβδομάδες η ζήτηση αυξάνει διαρκώς». Όσον αφορά τον αριθμό πτήσεων προς την Ελλάδα σε σχέση με το 2019, ο επικεφαλής της helliades.fr, τόνισε πως αυτές θα ξεπεράσουν σίγουρα τα επίπεδα του 2020, χωρίς όμως να προσεγγιστούν οι αριθμοί πτήσεων του 2019.

Πηγή: ertnews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

bar-club
Υπόθεση βιασμού: Απειλούν μάρτυρα - Κύκλωμα πάνω από 5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη
Για οργανωμένο κύκλωμα που ξεφεύγει από τα τοπικά όρια δράσης κάνει αναφορά ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς και προαναγγέλλει καταιγιστικές εξελίξεις
Υπόθεση βιασμού: Απειλούν μάρτυρα - Κύκλωμα πάνω από 5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη