Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Μηνύσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας κατά του Mega

Μηνύσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας κατά του Mega
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ως απολύτως παρελκυστική καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας "την τακτική της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA"

Ως απολύτως παρελκυστική καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας «την τακτική της εργοδοσίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που συνεχίζει να κρατά όμηρους τις δεκάδες – απλήρωτων – εργαζομένων του».

Όπως επισημαίνει, η δέσμευση των λογαριασμών της επιχείρησης από τις τράπεζες δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την επί τρίμηνο μη πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ιδιοκτήτες έχουν την οικονομική επιφάνεια να αναλάβουν το σχετικό κόστος.

Ήδη, τονίζει, από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου έχουν υποβληθεί μηνύσεις για αυτή την παραβατική συμπεριφορά.

Το υπουργείο αναφέρει ακόμη ότι «η ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα καταβάλλει μέσα στις επόμενες μέρες μόνο μισό μισθό είναι και αυτή παρελκυστική γιατί γίνεται με σκοπό να απεμποληθεί το δικαίωμα επίσχεσης των εργαζομένων λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων και να αποτραπεί η προσφυγή τους στη δικαιοσύνη».

Το Υπουργείο Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του θα επανέλθουν στον εν λόγω σταθμό προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι από το συνεχιζόμενο εμπαιγμό της παραβατικής εργοδοσίας, καταλήγει.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Παπαδημούλης και Κύρτσος για το αιματοκύλισμα στη Γαλλία

Κόμματα: Ο Τσίπρας ζει στον δικό του κόσμο, σε παράλληλο σύμπαν