Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δασικοί υπάλληλοι με στολές θα κάνουν ελέγχους και στους δρόμους

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα

Την Παρασκευή δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα διενεργούνται οι έλεγχοι των οδηγών –και η έρευνα στα αυτοκίνητα τους- από τους δασικούς υπαλλήλους οι οποίοι από εδώ και στο εξής θα φορούν υπηρεσιακή στολή και θα εφοδιαστούν με νέες υπηρεσιακές ταυτότητες και σήματα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται, οι δασικοί υπάλληλοι δύναται να προβαίνουν σε ελέγχους της ταυτότητας οδηγών και να διενεργούν έρευνα στα αυτοκίνητα τους. Και στην περίπτωση που κάποιος από τους οδηγούς αρνηθεί τον έλεγχο, τότε οι δασικοί υπάλληλοι θα ζητούν αμέσως τη συνδρομή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και του Λιμενικού ανάλογα με την περίπτωση.

Όπως εξηγούν, πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι δασικοί υπάλληλοι – ως ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι- έχουν τη δυνατότητα να διενεργούν ελέγχους σε οδηγούς και εκτός δασών με την επίδειξη πάντα της υπηρεσιακή τους ταυτότητας.

Για παράδειγμα, θα μπορούν να κάνουν ελέγχους –ακόμη σε εθνικές οδούς- σε φορτηγά αυτοκίνητα για το οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι μεταφέρουν ξυλεία από λαθροϋλοτομία.

Επιπλέον, οι δασικοί υπάλληλοι ( των υπηρεσιών ΔΕ Γεωτεχνικών και ΥΕ Δασοφυλάκων) υποχρεούνται να φορούν υπηρεσιακή στολή (χειμερινή ή καλοκαιρινή) , πηλήκιο τύπου τζόκεϊ με το σήμα της Δασικής Υπηρεσίας και να διαθέτουν υπηρεσιακή ταυτότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στη σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση πατινιών στους κάτω των 17 ετών
Πώς σχολιάζουν φορείς της πόλης μας και απλοί πολίτες το νέο νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλή προς ψήφιση
Θεσσαλονίκη: Στη σωστή κατεύθυνση η απαγόρευση πατινιών στους κάτω των 17 ετών
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική
Στην σημασία της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης στάθηκε μέλος της Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, τονίζοντας πως οι παραλίες Χαλκιδικής και...
Οι 2 κατηγορίες ατόμων που πνίγονται πιο συχνά στις παραλίες - Τι ισχύει για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική