Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Να αλλάξουμε την Ελλάδα αρχίζοντας από την ελληνική οικογένεια»

Άρθρο της Έλενας Ράπτη στον «Τύπο Θεσσαλονίκης»

Άρθρο της Έλενας Ράπτη*

Η ελληνική οικογένεια βρέθηκε στο κέντρο της κρίσης. Μιας κρίσης οικονομικής, της οποίας όμως τα απόνερα την έκαναν και κοινωνική και ηθική. Και γνωρίζουμε όλοι πως η ελληνική οικογένεια είναι ο στέρεος πυλώνας της πατρίδας μας. Αν την αφήσουμε να καταρρεύσει, θα γίνουμε μια κοινωνία ξένη, παγκόσμια, χωρίς δεσμούς, χωρίς παράδοση, χωρίς αυτό που μας χαρακτηρίζει ως Έλληνες. Και λυπούμαι να πω, πως είμαστε μόνο ένα βήμα από το να συμβεί αυτό.

Τι χρειάζεται η ελληνική οικογένεια; Θέλει ασφάλεια για τα παιδιά της. Θέλει δουλειά για τα παιδιά της. Θέλει υγεία για τα παιδιά της. Θέλει παιδεία για τα παιδιά της. Θέλει χρήματα για τα παιδιά της. Θέλει μέλλον για τα παιδιά της. Για να δούμε, τι υπάρχει σήμερα από όλα αυτά στη σύγχρονη Ελλάδα της αριστεράς;

Πόσο ασφαλές είναι σήμερα να περπατήσουμε νύχτα στις πόλεις μας; Έχει μετρήσει κανείς την αγωνία των γονιών μέχρι να γυρίσουν τα παιδιά τους σπίτι το βράδυ; Πού είναι ο αστυνομικός της γειτονιάς; Πόσο ασφαλής μπορεί να είναι κάποιος, όταν οι κλέφτες είναι περισσότεροι από τους αστυνομικούς;

Πάμε στις δουλειές. Ξέρετε σε πόσες οικογένειες είναι άνεργοι πατέρας, μητέρα και παιδιά; Πού είναι η δημοκρατία που μιλά για το δικαίωμα στην εργασία; Γιατί δικαίωμα στην εργασία είναι να έχεις  δουλειά, όχι να το γράφει το Σύνταγμα.

Σε ποιες επιχειρήσεις θα πιάσουν δουλειά; Στις 70.000 που έκλεισαν τα δύο τελευταία χρόνια; Ή σε αυτές που μετακόμισαν στη γειτονική Βουλγαρία;

Μήπως να δούμε την υγεία; Χειρουργεία κλειστά. Τεράστιες αναμονές. Μηχανήματα εκτός λειτουργίας. Φάρμακα λείπουν. Υλικά λείπουν. Γιατροί και προσωπικό κακοπληρωμένοι. Και ό,τι λειτουργεί είναι χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών.

Μήπως όμως τα πράγματα πάνε καλύτερα στην παιδεία; Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά ισχύει. Σαράντα χρόνια ψάχνουμε το τέλειο σύστημα της παιδείας. Και τα ίδια σαράντα χρόνια η παραπαιδεία θριαμβεύει. Τα σχολεία παρέχουν τυποποιημένη εκπαίδευση χωρίς φαντασία, χωρίς νεωτερισμό, χωρίς καινοτομία. Πτυχία χωρίς αντίκρισμα και σπουδές χωρίς μέλλον.

Όσο για τα χρήματα, η ελληνική οικογένεια περνά τις πιο δύσκολες στιγμές. Φόροι παντού και κάθε μέρα. Απλές οικογενειακές επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά από το βάρος των υποχρεώσεων. Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά είναι στο κόκκινο. Χωρίς χρήματα. Χωρίς δουλειά. Χωρίς ρεύμα. Με δάνεια που δεν εξυπηρετούνται. Με σπίτια που άρχισαν να βγαίνουν στον πλειστηριασμό.

Και τέλος η ίδια η οικογένεια. Η Ελλάδα κάθε μέρα μικραίνει σε ελληνικό πληθυσμό. Πού είναι η πολιτική για το δημογραφικό; Ποια κίνητρα υπάρχουν για να κάνουν οι Έλληνες παιδιά;

Πόσο λογικό είναι στην ισχύουσα φορολογία το τρίτο παιδί να επιβαρύνει αντί να ελαφρύνει την φορολογία μιας οικογένειας;

Με ποια λογική καταργήθηκαν κρίσιμα επιδόματα στους τρίτεκνους και πολύτεκνους;

Κεντρική ιδέα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και προσωπικός μου αγώνας, είναι να βγάλουμε την Ελλάδα από τη φτώχεια. Να επαναφέρουμε την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης που καταργήθηκε. Και να την επαναφέρουμε σωστά και δίκαια. Πέρα από πολιτικές που κατάντησαν ελεημοσύνη.

Θέλουμε να ξεφύγουν οι Έλληνες από τη ζώνη της φτώχειας και τον αγώνα επιβίωσης μέσω κρατικών επιδομάτων. Πιστεύουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα προς το καλύτερο.

Ξεκινώντας από την ελληνική οικογένεια.

*Η Έλενα Ράπτη είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόστιμα 1,48 εκατ. ευρώ σε πασίγνωστα καταστήματα – Ποια είναι, ποια η παράβαση
Βρέθηκαν μετά από ελέγχους στην αγορά - «Αδιαπραγμάτευτη η τήρηση της νομιμότητας απ’ όλους» είπε ο Κώστας Σκρέκας
Πρόστιμα 1,48 εκατ. ευρώ σε πασίγνωστα καταστήματα – Ποια είναι, ποια η παράβαση
Χριστίνα Μπόμπα: Χωρίς μαγιό σε παραλία – Η απάντηση σε αρνητικά σχόλια (ΦΩΤΟ)
«Μήπως να απενοχοποιήσουμε λίγο το γυμνό και τις σεμνοτυφίες και να ασχολούμασταν περισσότερο με τα ταμπού και τις προκαταλήψεις;»
Χριστίνα Μπόμπα: Χωρίς μαγιό σε παραλία – Η απάντηση σε αρνητικά σχόλια (ΦΩΤΟ)