Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Π. Καμμένος: Δεν υπάρχει συμφωνία για γαλλικές φρεγάτες

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Για συζήτηση Τσίπρα-Μακρόν για κατασκευή των φρεγατών στην Ελλάδα μίλησε ο υπ. Εθνικής Άμυνας

Μια νέα διάσταση στο θέμα των δύο γαλλικών φρεγατών έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός δεν αναφέρθηκε σε μίσθωση, αλλά υποστήριξε πως αυτό που έχει συζητηθεί σε ανώτατο επίπεδο με τη Γαλλία είναι η δυνατότητα κατασκευής φρεγατών στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος, παρουσία του Φ. Κουβέλη, ο οποίος είχε μιλήσει για ελληνογαλλική συμφωνία με στόχο την απόκτηση δύο γαλλικών φρεγατών που θα έπλεαν στο Αιγαίο μέχρι το καλοκαίρι, ανέφερε ότι «σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν-Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για τις φρεγάτες».

«Ο πρόεδρος Μακρόν φάνηκε θετικός σε αυτό το πρόγραμμα και γενικότερα θετικός για την ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων», σημείωσε.

Επίσης αναφέρθηκε σε ένα παλιό πρόγραμμα από την εποχή του Ευ. Μεϊμαράκη το οποίο δεν είχε προχωρήσει λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Στο θέμα της αναβάθμισης των F-16 από τις ΗΠΑ υποστήριξε ότι «το πρόγραμμα των μαχητικών έχει την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής, όμως δεν μπορεί η κυβέρνηση να καταβάλει τα ποσά με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών για τα πλεονάσματα. Η διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ γίνεται σε αυτό το επίπεδο για τα ποσά ανά έτος πριν και μετά το 2021, οπότε και υπάρχει η δέσμευση της Ελλάδας έναντι των δανειστών» επεσήμανε.

«Τα εξοπλιστικά προγράμματα δεν περνούν από μυστικές και συνοπτικές διαδικασίες αλλά μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες της Βουλής και του ΚΥΣΕΑ» ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική διενεργήθηκε με επιτυχία επέμβαση σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
Δεν υπάρχει καμία στοχοποίηση των μειονοτικών σχολείων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης
Πόσα μειονοτικά σχολεία έκλεισαν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη