Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μ. Σπυράκη: "Απελπισία - Κυβέρνηση με ήθος και ύφος Πολάκη"

«Απελπισία», ήταν ο μονολεκτικός χαρακτηρισμός της, για τον ανασχηματισμό

«Απελπισία», ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Μαρίας Σπυράκη, για τον ανασχηματισμό, ο οποίος - όπως είπε η ίδια, «έδειξε την απόλυτη αδυναμία του κ. Τσίπρα να προσεγγίσει αλλά πρόσωπα πέραν κάποιων απελπισμένων». «Οι Έλληνες έχουν να συγκρίνουν ανάμεσα σε δύο εικόνες, από τη μία είναι η εικόνα μίας κυβέρνησης σε αποδρομή, μιας κυβέρνησης με ήθος και ύφος Πολάκη, που αγνοεί επιδεικτικά τα προβλήματα των πολιτών» είπε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Από την άλλη είναι η εικόνα της Ν.Δ., είπε, προσθέτοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει το Σάββατο το πρόγραμμα του κόμματος για την Υγεία που θα κινείται σε τρεις άξονες: πρόληψη, υπηρεσίες που βελτιώνουν την ζωή μας, ειδική μέριμνα για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, πάντα με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων.

Η κ. Σπυράκη έκανε εκτενή αναφορά στην υπόθεση του δανείου που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank. «Το πρώτο ερώτημα απευθύνεται καταρχήν στην διοίκηση της τράπεζας που τα πεπραγμένα της ελέγχονται από την Δικαιοσύνη. Το ερώτημα αφορά με ποια κριτήρια έδωσε δάνειο στον κ. Πολάκη με δεδομένο ότι ακίνητο που έβαλε εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο» σημείωσε για να προσθέσει: «Το δεύτερο ερώτημα είναι προς το κ. Πολάκη. Αν ισχύει αυτό που λέει για τα εισοδήματα που είχε στο παρελθόν το ερώτημα είναι αν έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες τα εισοδήματα αυτά;» διερωτήθηκε.

Αναφερόμενη επίσης στην καταδίκη του κ. Πολάκη για εξύβριση του δημοσιογράφου Β. Μπεσκένη, σχολίασε πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «διεκδίκησε με αξιώσεις το 'Νόμπελ της απρέπειας' καθώς είναι ο μοναδικός ίσως στην Ελλάδα που συνεχίζει τη νομική αντιδικία με ένα νεκρό».

Σε ερώτηση σχετικά με την δήλωση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα ότι δεν θα αλλάξει τις πινακίδες που γράφουν Σκόπια, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που επικυρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένους πρόθυμους βουλευτές, είναι μία βλαπτική συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα για την χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι η Ν.Δ. θα ελέγχει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα ασκεί βέτο εφόσον κρίνει ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα, υπενθύμισε. Είπε ακόμη ότι όπως προκύπτει από την Συμφωνία η επίσημη ονομασία της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία και είναι ήσσονος σημασίας η συζήτηση γύρω από τις πινακίδες, καθώς αυτές προσδιορίζουν αποστάσεις μεταξύ πόλεων.

Σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρεται στις προθέσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να αλλάξει το σύστημα των εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κ. Σπυράκη είπε ότι είναι απίστευτο να διαρρέουν πληροφορίες ότι 95.000 μαθητές δεν έχουν καμία εικόνα για την ύλη και για τον τρόπο που θα διαγωνιστούν.

Κάλεσε παράλληλα τον υπουργό Παιδείας «να μην προχωρήσει σε κανένα νέο πείραμα και σε καμία αλλαγή στον χώρο της εκπαίδευσης», καθώς - όπως σημείωσε - «σε λίγους μήνες θα γίνουν εκλογές και είναι αδιανότητο να γίνουν αλλαγές στην εκπαίδευση χωρίς την συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Απαντώντας τέλος σε σχετική ερώτηση η κ. Σπυράκη επιβεβαίωσε το επικείμενο ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη Μόσχα και πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην ώρα τους.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ