Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χρηστίδης: Προφανώς ο Βρούτσης έπρεπε να παραιτηθεί

Kριτική Χρηστίδη για Βρούτση και Κεραμέως

O εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Π.Χρηστίδης υποστήριξε σήμερα πως ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης έπρεπε αν είχε παραιτηθεί μετά την υπόθεση των voucher των επιστημόνων.

«Τον ακούγαμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη να στηρίζουν αυτήν την επιλογή και να λένε ότι είναι η καλύτερη επιλογή για τους επιστήμονες, και μέσα σε ένα βράδυ, εκτέθηκε με τρόπο ανεπανόρθωτο, κάτι το οποίο θα έπρεπε να τον οδηγήσει στην παραίτηση.Προφανώς όμως όλα αυτά αποφασίστηκαν από τον Πρωθυπουργό».

Ο Π. Χρηστίδης ανάφερε πως επρόκειτο για μια λανθασμένη διαδικασία, και δεν θα έπρεπε να υποστούν αυτό τον εμπαιγμό οι αυτοαπασχολούμενοι .«Έγινε με βιαστικό τρόπο, δεν υπήρχε προετοιμασία και αυτό οδήγησε τα ΚΕΚ στο να μην μπορούν να δώσουν την απαραίτητη κατάρτιση σε όσους παρακολούθησαν. Υπήρχαν άνθρωποι και από τα ΚΕΚ και αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι κατανάλωσαν εργατοώρες σε αυτά τα προγράμματα».

«Ακούμε αυτό τον καιρό μια συζήτηση περί σκανδάλων. Εμείς λέμε ότι όλα τα χρήματα που έχουν διατεθεί αυτή την περίοδο της κρίσης, θα πρέπει να μπουν σε καθεστώς  απόλυτης διαφάνειας, να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες πού πήγαν οι δωρεές και οι προσφορές κάθε επώνυμου ή ανώνυμου Έλληνα και προφανώς αν υπάρχει η παραμικρή σκιά πάνω από την λειτουργία των ΚΕΚ και όλων των υπολοίπων εταιριών που εμπλέκονται με αυτές, η δικαιοσύνη ενδεχομένως να πράξει τα δέοντα», κατέληξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha.

Κριτική εξέφρασε άλλωστε και για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία εν μέσω επιδημίας κορωνοϊού ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Αναφέρεται σε οπισθορδρομικές διατάξεις που περιέχονται στο ν/σ αλλά και στην κριτική που ασκείται σε αυτό από εκπαιδευτικούς και στελέχη της ΔΑΚΕ.

Ο Π. Χρηστίδης διερωτάται  «Για ποιο λόγο έρχεται τώρα αυτό το πολυνομοσχέδιο, με μια Βουλή, η οποία λειτουργεί υπό ειδικές συνθήκες και προφανώς με τον κόσμο και της Παιδείας να προστατεύει την υγεία των παιδιών, των δασκάλων και των καθηγητών μας. Δεν πιστεύω πως είναι ο σωστός χρόνος να το συζητήσουμε λοιπόν αυτό»

Υποστήριξε ότι υπάρχει σειρά ζητημάτων με αλλαγές, οι οποίες είναι σε εντελώς οπισθοδρομική κατεύθυνση. «Δεν υπάρχει λόγος να κουβεντιάζουμε πράγματα που έχουν κλείσει πριν από 40 χρόνια και δεν συμβάλουν στην πραγματική πρόοδο των μαθητών. Εκεί που πρέπει να δοθεί έμφαση είναι στην ένταξη της τεχνολογίας στην ζωή των μαθητών, στον τρόπο με το οποίο θα προστατεύσουν τις αξίες τους και τις αρχές τους αλλά ταυτόχρονα θα εξελιχθούν και ως άνθρωποι στην κοινωνία αυτή που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα».

Αν η μόνη συζήτηση που αφορά την Ν. Κεραμέως, είναι τα θέματα που έχουν να κάνουν με την διαγωγή, εμείς θα είμαστε απέναντι σε αυτό, διότι δεν πιστεύουμε πως αυτά είναι τα προβλήματα που αφορούν σήμερα το σχολείο. Σε αυτή την κατεύθυνση, περιμένουμε ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση να σκεφτεί καλά, αν είναι τώρα η ώρα να γίνει η συζήτηση για την παιδεία, υπό αυτές τις συνθήκες.

Σημείωσε επίσης πως στο νομοσχέδιο αντιδρά ακόμα και η ΔΑΚΕ καθηγητών και δασκάλων της ΝΔ. Έχει βγάλει ανακοίνωση και διαφωνεί με την υπουργό, το νομοσχέδιο αφορά κρίσιμα ζητήματα του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργούν τα σχολεία και όλα αυτά θέλουν επεξεργασία, θέλουν διάλογο, θέλουν συζήτηση.

«Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να γίνονται με τη Βουλή σχεδόν κλειστή και με τα μισά πολιτικά κόμματα να αγωνίζονται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας», ανάφερε. 

«Πρέπει να γίνονται με γενναιότητα και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και όχι με ζητούμενο να δημιουργήσουμε ακόμα ένα νομοσχέδιο με το όνομα κάποιου υπουργού», κατέληξε.

Πηγή: naftemporiki

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο επιχειρηματικότητας για Ουκρανούς πολίτες διοργάνωσε ο ΔΟΜ
Συνολικά 32 Ουκρανοί συμμετέχοντες στο τριήμερο σεμινάριο, επωφελήθηκαν από τις γνώσεις έμπειρων νομικών και συμβούλων επιχειρήσεων
Θεσσαλονίκη: Σεμινάριο επιχειρηματικότητας για Ουκρανούς πολίτες διοργάνωσε ο ΔΟΜ