Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα κατά των νέων μέτρων

Εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα κατά των νέων μέτρων
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Πολιτική εκστρατεία σε πολλούς νομούς της χώρας αρχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, των οργανωμένων δυνάμεων και των βουλευτών του, για να παρουσιάσει τις προτάσεις του σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, ώστε να μην ψηφιστούν τα κυβερνητικά μέτρα, με τελικό στόχο «να φύγει η κυβέρνηση». Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αποτιμώντας την επίσκεψη Μέρκελ και τις τελευταίες συζητήσεις κυβέρνησης-τρόικας, τονίζουν ότι η χώρα δεν αποκόμισε ούτε μια θετική δήλωση από την καγκελάριο της Γερμανίας και εκτιμούν ότι και η σημερινή κυβέρνηση θα έχει την τύχη των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η στρατηγική σύμπλευση της κυβέρνησης με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και η πρόσδεσή της στο γερμανικό άρμα είναι καταστροφική για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη» και εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη, να αναλάβει πρωτοβουλίες από κοινού με τις υπόλοιπες χώρες του Νότου, για μια ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος και για στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρωζώνη. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν τους τεχνοκράτες της τρόικας «αποτυχημένους», που «το μόνο που προκαλούν είναι καταστροφή». Αναφερόμενοι στην αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, τονίζουν ότι «αυτή η αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου δεν συνάδει με τη δημοκρατία, γι' αυτό η αντιδημοκρατική εκτροπή βαθαίνει συνεχώς». Ακόμη, επισημαίνουν: «Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Ν. Δένδιας συγκαλύπτει τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, την ωμή βία της αστυνομίας στις διαδηλώσεις, τη δράση της Χρυσής Αυγής μέσα στην ΕΛΑΣ. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που διαδηλωτές παραπέμπονται για κακουργήματα. Η αθλιότητα αυτή δεν περνά απαρατήρητη από τον διεθνή Τύπο, όπου για παράδειγμα ο Guardian χαρακτηρίζει τη ΓΑΔΑ 'Αμπού Γκράιμπ'».

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για μέτρα και λίστες

Στο μεταξύ, ευθείες βολές στην κυβέρνηση για το πακέτο μέτρων, αλλά και την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. «Είναι δυνατόν να περιμένουν να περάσουν μέτρα 13,5 δισ. ευρώ σκληρών περικοπών εκ νέου στους μισθούς και συντάξεις, την στιγμή που δεν έχουν αξιοποιήσει καμία από τις δυνατότητες που είχανε για να μαζέψουν χρήματα από τους κατέχοντες του πλούτου; Από αυτούς τους ευνοούμενούς τους που τα έβγαλαν στο εξωτερικό;», ανέφερε σχετικά ο κ. Τσίπρας. «Δεν είναι μόνο η λίστα Λαγκάρντ. Η διοίκηση σας εδώ (ΓΓΠΠ), είχε μιλήσει για πάνω από 50.000 Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό που δεν αντιστοιχούν με τις φορολογικές τους δηλώσεις. Αναρωτιέμαι θα τα αξιοποιήσει η κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Τουρκία να κάνει βήματα για βελτίωση των διμερών σχέσεων»

Εξάλλου, τη στάση της Τουρκίας που εμμένει στην τακτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Α. Νταβούτογλου, προχθές στην Αθήνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι είναι υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων της χώρας μας με την Τουρκία. Ωστόσο, όπως σημειώνει, για να γίνει κάτι τέτοιο -το οποίο θα είναι προς όφελος και των δύο λαών- πρέπει να υπάρξουν και βήματα από την πλευρά της γείτονος. Προσθέτει, επίσης, ότι οι προχθεσινές δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου προς τους Έλληνες δημοσιογράφους αποδεικνύουν ότι η Τουρκία έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της εν όψει της επίπονης αλλά αναγκαίας προσπάθειας που πρέπει να καταβληθεί για να γυρίσει σελίδα στις διμερείς σχέσεις. «Υπό το φως των δηλώσεων αυτών αλλά και των χθεσινών δύο παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου, καθώς και μιας παράβασης του FIR Αθηνών, επισκέψεις σαν τη χθεσινή συνοψίζονται σε απλή ανταλλαγή φιλοφρονήσεων, άνευ ουσίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα Τσίπρα σε Τσάβες

Τις θερμές και επαναστατικές ευχές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επανεκλογή του Ούγκο Τσάβες έστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αναλυτικά το μήνυμά του: «Αγαπητέ σύντροφε Ούγκο, ο περήφανος λαός της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας μίλησε. Η αξιοπρέπεια, οι αντίσταση στο νεοφιλελευθερισμό και τον ιμπεριαλισμό, η ενότητα του λαού και η πολιτική βούληση του Ενοποιημένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας για την συνέχιση των βαθιών αλλαγών σε όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής προς όφελος των εργαζομένων, των γυναικών , της νεολαίας , των ταπεινών και των φτωχών νίκησε το φόβο, την κοινωνική οπισθοδρόμηση και τα ξένα συμφέροντα. Η ελπίδα νίκησε το φόβο. Παρά την μιντιακή εκστρατεία , την ψυχολογική τρομοκρατία των ισχυρών ΜΜΕ μέσα και έξω από τη χώρα σου, η καθαρή νίκη του λαού είναι αδιαμφισβήτητη. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ εκφράζω τις πιο θερμές και επαναστατικές ευχές στη συνέχιση του δύσκολου έργου σου, που μπορεί να προσμετρά τη στήριξη και την αλληλεγγύη του λαού μας για έναν ειρηνικό κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης, δημοκρατίας και σοσιαλισμού στον 21. αιώνα που διανύουμε. Αλέξης Τσίπρας, Πρόεδρος ΚΟ Συριζα ΕΚΜ, Αντιπρόεδρος ΚΕΑ».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα κατά των νέων μέτρων

Τέρμα οι δωρεάν VIP αεροπορικές θέσεις για τους βουλευτές