Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ιδρύθηκε το πρώτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αυτοδιοικητικών (ΦΩΤΟ)

Για νέους εκλεγμένους σε πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης – Ποιοι είναι οι στόχοι του

Γεγονός είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αυτοδιοικητικών με την επωνυμία European Local Leaders (ELL), το οποίο αφορά νέους εκλεγμένους σε πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης, με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα της τοπικής διακυβέρνησης σε όλα τα σημεία της Ευρώπης και να βρεθούν λύσεις με ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Το ιδρυτικό κείμενο των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών δόθηκε στη δημοσιότητα εν όψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά, σε αυτό αναφέρεται:

Ευρωπαίοι Νέοι Αυτοδιοικητικοί- European Local Leaders

Έχοντας ως βάση την κοινή ευρωπαϊκή μας προέλευση και τις κοινές μας ρίζες, την ανάγκη συνεννόησης των λαών και την ανάγκη ανταλλαγής πολιτισμών, καθίσταται πιο σημαντική από ποτέ η συνεργασία μεταξύ των νέων ανθρώπων της Ευρώπης, η λεγόμενη Next Generation EU, η οποία θα διαμορφώσει την επόμενη μέρα στην Ευρώπη.

Η δημιουργία των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών - Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions, με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, με μέλη αιρετούς νέες και νέους από κάθε σημείο της Ευρώπης.

Στην προσπάθεια να προωθήσουμε και να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την τοπική διακυβέρνηση, δημιουργούμε το πρώτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων Αυτοδιοικητικών με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) για νέους εκλεγμένους σε πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης, με σκοπό να συζητήσουμε τα προβλήματα της τοπικής διακυβέρνησης σε όλα τα σημεία της Ευρώπης, να προτείνουμε λύσεις, με την ανταλλαγή καλών πρακτικών και να τους δώσουμε τα καλύτερα δυνατά εργαλεία και τη γνώση, βοηθώντας τους να γίνουν οι ευρωπαίοι νέοι ηγέτες του αύριο.

Από σήμερα οι εκατοντάδες νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη–εκλεγμένοι σε πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης- θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά και να κατανοήσουν καλύτερα τις διαφορετικές κουλτούρες που συνθέτουν την πολιτιστική ενότητα της Ευρώπης.

Η ανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα στις ευρωπαϊκές περιφέρειες και δήμους είναι πιο σημαντική σήμερα, αφού η τεχνολογία επιτρέπει την ταχύτερη εξέλιξη καινοτόμων πρακτικών και εφαρμογών από τη μια ευρωπαϊκή πόλη στην άλλη.

Οι ευρωπαίοι νέοι αυτοδιοικητικοί θα πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι στην αλλαγή της Ευρώπης, με τη νέα γενιά μπροστά, ELL Under40, που υφίσταται τη μεγαλύτερη πίεση και καλείται να σηκώσει τα μεγαλύτερα βάρη για την Ευρώπη του αύριο, με στόχο να κάνουμε τις πόλεις μας σύγχρονες και καινοτόμες.

Η κλιματική αλλαγή, οι έξυπνες εφαρμογές (smart cities), η χρήση των νέων τεχνολογιών, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, η αστικοποίηση, σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως και η αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας, θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της νέας γενιάς αιρετών στις πόλεις της Ευρώπης, όπου με την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας από άλλες πόλεις, είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε τις πόλεις μας πρωτοπόρες και πιο δημιουργικές.

Η ψηφιακή διακυβέρνηση, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τα δίκτυα ποδηλατοδρόμων, η ηλεκτροκίνηση, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το πράσινο τίθενται σε πρώτο πλάνο, αφού η ίδια μας η ευρωπαϊκή Ιστορία, το ανθρώπινο δυναμικό της, η ευρωπαϊκή μας κληρονομία, απαιτούν να πρωτοπορήσουμε για να κάνουμε την Ευρώπη πιο ισχυρή και δυνατή στο αύριο.

Την Executive Committee των European Local Leaders (ELL) αποτελούν 66 +1 μέλη από περισσότερες από 30 χώρες της Ευρώπης, με τα φύλα (γυναίκες και άνδρες) να εκπροσωπούνται επί ίσης βάσης και αριθμού.

Είναι νέοι Δήμαρχοι και νέοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι έως 40 ετών, από το μακρινό Ροβανιέμι της Λαπωνίας και το Ρέικιαβικ έως την Αθήνα και από τις ακτές του Ατλαντικού στην Πορτογαλία έως το Μπέλφαστ, το Δουβλίνο, τη Βαλτική και τα Καρπάθια.

Για μια Ευρώπη ισχυρή και δίκαιη!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site: www.ellgroup.eu

european_local_leaders_2.jpg
european_local_leaders_1.jpg
european_local_leaders_3.jpg
european_local_leaders_4.jpg
european_local_leaders_5.jpg
european_local_leaders_6.jpg
european_local_leaders_7.jpg
european_local_leaders_8.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης: Το περιστατικό με Σούνακ έδωσε δημοσιότητα στο αίτημά μας για τα Γλυπτά
Με την πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο πρωθυπουργός – Ενημέρωσε για το ταξίδι του στη Βρετανία
Μητσοτάκης: Το περιστατικό με Σούνακ έδωσε δημοσιότητα στο αίτημά μας για τα Γλυπτά
Χαρίτσης: «Θέλουμε να είμαστε η αριστερά της εν δυνάμει διακυβέρνησης» (VIDEO)
Ο πρόεδρος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας έδωσε το ιδεολογικό στίγμα και τους στόχους των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ
Χαρίτσης: «Θέλουμε να είμαστε η αριστερά της εν δυνάμει διακυβέρνησης» (VIDEO)
Σοκ στις ΗΠΑ: Νεκρός 15χρονος – Τον μαχαίρωσε συμμαθητής του σε καυγά (VIDEO)
Σε λύκειο της Βόρειας Καρολίνας - Ήταν σε αυτοάμυνα λέει η μητέρα του δράστη που συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία
Σοκ στις ΗΠΑ: Νεκρός 15χρονος – Τον μαχαίρωσε συμμαθητής του σε καυγά (VIDEO)