Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έντι Ράμα: Στο Γαλάτσι η ομιλία του πρωθυπουργού της Αλβανίας

Στο Christmas Theater θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση όπου θα απευθύνει ομιλία ο πρωθυπουργός της Αλβανίας

Στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η ομιλία του Έντι Ράμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Επί της ουσίας, δηλαδή, επικυρώθηκε το αρχικό αίτημα που είχε καταθέσει η αλβανική πλευρά, το οποίο είχε αρχικά απορριφθεί.

Η άδεια για τη συγκέντρωση δόθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, με τη συμφωνία να κλείνει από ιδιώτη που χειρίζεται τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.

«Ο Αλβανός πρωθυπουργός έφτασε ν’ απειλήσει ανοιχτά»

Μέχρι τώρα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν είχε λάβει θετική απάντηση για τον χώρο που χρειαζόταν για να πραγματοποιηθεί η ομιλία του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δε, ο Αλβανός πρωθυπουργός έφτασε ν’ απειλήσει ανοιχτά πως αν δεν του δοθεί κλειστός χώρος για τη συγκέντρωση τότε θα κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Τελικά πήρε την άδεια που ήθελε κι έτσι η συγκέντρωσή του αναμένεται να γίνει στο Christmas Theater του γηπέδου. Σήμερα (9/5), προτού ληφθεί η απόφαση για το Γαλάτσι, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πάυλος Μαρινάκης ανέφερε: «Ενημερωθήκαμε στις 7 Μαΐου για την έλευση Ράμα αλλά όχι για τον τόπο όπου θα γίνει η εκδήλωση».

Πρόσθεσε ότι: «Ως προς το ζήτημα Μπελέρη είναι δεδομένο ότι δεν είναι διμερές αλλά ένα ζήτημα κράτους δικαίου και διεξαγωγής δίκαιης δίκης που το ζητάμε για κάθε πολίτη. Είναι νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και δεν μπόρεσε να ορκιστεί εδώ και έναν χρόνο και θέλουμε αυτό να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Η υποψηφιότητα Μπελέρη συμβολίζει τα δίκαια αιτήματα. Η ΝΔ σε επίπεδο ευρωβουλευτών το έχει θέσει και έχει περάσει ομόφωνα ψηφίσματα. Έχει τεθεί και σε Συνόδους Κορυφής. Η στάση μας είναι συνεπής και μας κατηγορούν αυτοί που δεν έχουν κανέναν να εκπροσωπεί την ομογένεια και λένε ακροδεξιό τον Μπελέρη».

Ερωτηθείς αν εργαλειοποιήθηκε η υποψηφιότητα Μπελέρη πολιτικά είπε: «Να επισημάνουμε μια αντίφαση: ο κ. Κασσελάκης που είπε ότι η ΝΔ έβαλε υποψήφιο τον Μπελέρη για να «μαζέψει» το ακροδεξιό ακροατήριο και τον κατηγορούν ως ακροδεξιό, θυμάται προεκλογικά την ομογένεια και τους κατοίκους της Χειμάρρας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θυμήθηκε τους Έλληνες της Χειμάρρας, της Βορείου Ηπείρου και τον Μπελέρη και τον Πύρρο Δήμα προεκλογικά. Έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους και έχει επισκεφτεί την περιοχή στο παρελθόν. Στηρίζουμε τα αιτήματα των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο και κάθε διεκδίκηση υπέρ του κράτους δικαίου και όχι καιροσκοπικά. Και αφού τους έπιασε τόσο πολύ ο πόνος γιατί δεν έβαλαν κι εκείνοι έναν υποψήφιο από τη μειονότητα στο ψηφοδέλτιό τους;».

«Άκαιρη η επίσκεψη Ράμα στην Αθήνα»

Επίσης σήμερα, προτού δοθεί άδεια στον Έντι Ράμα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης χαρακτήρισε ως άκαιρη την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού. Πρόσθεσε πάντως ότι δεν θα την εμποδίσουμε, αλλά θα παρέχουμε την ασφάλεια που απαιτείται.

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι το ζήτημα με τον Φρέντη Μπελέρη και της διαχείρισης που έτυχε, συνδέεται με το κατά πόσο το ευρωπαϊκό κεκτημένο βρίσκεται σε συμπόρευση με το τι συμβαίνει στην Αλβανία.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Βόρεια Μακεδονία με την συντριπτική νίκη του VMRO και την ιστορική ήττα των σοσιαλδημοκρατών, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια.

«Ευελπιστώ ότι δε θα υπάρχει αλλαγή στην εξωτερική πολίτικη. Πρέπει να υπάρχει πίστη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε με νόημα ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας περνά μέσα από την τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγή: in.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ