Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: «Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις»

Αλ. Τσίπρας: «Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
«Οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου πρέπει να ηττηθούν», τόνισε από το Ηράκλειο ο Αλ. Τσίπρας...

Με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων από τους ναζί στη Βιάννο, από όπου ανακοίνωσε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για την Ευρωβουλή, ολοκλήρωσε χθες την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Είναι χρέος μας να αποτίσουμε φόρο τιμής και χρέος μας να μην ξεχνάμε. Να μην ξεχνάμε ότι αν σήμερα οι ευρωπαϊκοί λαοί ζουν ελεύθεροι και έχουν νικήσει το φάντασμα της μισαλλοδοξίας, τη μαύρη ιδεολογία του φασισμού είναι διότι κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους και ήταν χιλιάδες αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους στη χώρα μας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειώνοντας ότι 70 και πλέον χρόνια μετά, «παραμένει ανεκπλήρωτο και ιστορικά αδικαίωτο το αίτημα της ηθικής και υλικής αποκατάστασης από την πλευρά της Γερμανίας των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού Κατοχικού δανείου», ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς «θα διεκδικήσει αυτό το ανεκπλήρωτο χρέος» και ανακοίνωσε ότι «αποφασίσαμε να κοσμήσει με την παρουσία του το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ» ο Μανώλης Γλέζος, η «μεγάλη μορφή της Εθνικής Αντίστασης», ο «ακάματος αγωνιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης». Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση αυτή σηματοδοτεί δύο πράγματα: «Πρώτον, ότι αντιμετωπίζουμε αυτήν την εκλογική μάχη όχι σαν μια απλή αναμέτρηση ευρωεκλογών, αλλά ως μια αναμέτρηση με ιδιαίτερα πατριωτικό και εθνικό χαρακτήρα», είπε και κάλεσε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες «ανεξάρτητα από το αν βρέθηκαν ποτέ στην κάλπη της Αριστεράς ή αν πιστεύουν στις ιδέες της Αριστεράς να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει ένα τέρμα σε αυτήν την καταστροφή που βιώνει ο τόπος μας τα 4 τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις του μνημονίου. Να είναι μεγάλη, συντριπτική η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε εξελίξεις, να φύγει η κυβέρνηση της καταστροφής, να τελειώνουμε με τα μνημόνια της βαρβαρότητας». Το δεύτερο θέμα που σηματοδοτεί αυτή η απόφαση, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος «θέλουμε να θέσουμε το μεγάλο θέμα της αποκατάστασης αυτού του ιστορικού χρέους απέναντι στον ελληνικό λαό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μέσα στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου ο ίδιος, ως ο γηραιότερος ευρωβουλευτής, εάν εκλεγεί με την ψήφο του λαού μας, θα προεδρεύσει στην πρώτη συνεδρίαση, θέτοντας το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του Κατοχικού δανείου». «Τις υποσχέσεις θα τις κάνουμε πράξη» διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

«Να ηττηθούν παντού οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου»

«Τρεις κάλπες, μία νίκη» επανέλαβε εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας από το Ηράκλειο, όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ψηφοδελτίου των «Ενεργών Πολιτών» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Λυγερό. Ο κ. Τσίπρας διεμήνησε πως «το χαστούκι στο κατεστημένο θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη», σημειώνοντας πως το ερώτημα είναι «αν το παλιό που χρεοκόπησε τη χώρα, θα συνεχίσει να απομυζά τις αντοχές του ελληνικού λαού». «Εμείς έχουμε δηλώσει ότι η επιλογή είναι να τελειώσουμε με τους τσιφλικάδες της διαπλοκής», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τόνισε πως «οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου πρέπει να ηττηθούν παντού».

 

Περιοδεία του Αλ. Τσίπρα σε Πορτογαλία, Ισπανία και Τσεχία

Τις Πορτογαλία, Ισπανία και Τσεχία θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, στα πλαίσια της περιοδείας του για την προώθηση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί την Πορτογαλία το Σάββατο 26 Απριλίου, την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στην Ισπανία, ενώ την Δευτέρα θα βρεθεί στην Πράγα. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα είναι το ακόλουθο: Σάββατο 26/04, Πορτογαλία: 14.30 μ.μ. (τοπική ώρα): Συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες στη Λισαβόνα. 21.30 μ.μ. (τοπική ώρα): Ομιλία σε εκδήλωση του Μπλόκο της Αριστεράς για τα 40 χρόνια από την 25 Απριλίου, επέτειο της Επανάστασης; των Γαρυφάλλων, στο Πόρτο.

Κυριακή 27/04, Ισπανία: 11.30 π.μ.  (τοπική ώρα): Ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση της Εναλλακτικής Αριστεράς Γαλικίας. Στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα (Γαλικία).

Δευτέρα 28/04, Τσεχία. 17.00 μ.μ. (τοπική ώρα):  Ομιλία σε προεκλογική εκδήλωση στην Πράγα.

 

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Πολιτική

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Το ευρωψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ παρουσίασε ο Γ. Καρατζαφέρης

Χειρότερες εργασιακές συνθήκες την τελευταία 5ετία “βλέπουν” 9 στους 10 Έλληνες