Στη συνεδρίαση εκφράστηκαν «επιφυλάξεις και αντιρρήσεις» γύρω από τη συμφωνία και ορισμένες πλευρές της, για τις οποίες πάντως, όλοι οι «πρωταγωνιστές» απέφυγαν να δώσουν λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε αντιρρήσεις, ενώ προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν τα μέλη του οργάνου, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη σύνταξη της λίστας. Αρκετοί υπουργοί έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις στους κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη, ενώ κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και το νομοθετικό έργο που ακολουθεί.
Η κυβέρνηση αναμένει πρώτα την ψήφιση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ΕΕ και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η διαδικασία στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε η ίδια κυβερνητική πηγή. Εξερχόμενος της συνεδρίασης ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έγκριση της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι η εν λόγω λίστα δεν αφορά σε νέα μέτρα αλλά περιγράφει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο Eurogroup. «Είμαστε συνεπείς με αυτά που είχαμε πει στον ελληνικό λαό» δήλωσε εξερχόμενος ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.
Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση θα περιμένει την έγκριση της νέας συμφωνίας από όλες τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια της Ευρωζώνης και στη συνέχεια θα εκδηλώσει τις δικές της νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να μην υπάρξει εμπλοκή στις διαβουλεύσεις, αλλά και να έχει καθαρό το πεδίο. Τέλος, να σημειωθεί ότι συνεδριάζει από το απόγευμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλ. Τσίπρα, με αντικείμενο τη νέα δανειακή σύμβαση και το e-mail Βαρουφάκη.