Skip to main content
Menu Αναζήτηση

Πολιτικός σάλος για τα έκτροπα στη Βουλή

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τα έκτροπα της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια

Την ανάγκη διαφύλαξης της δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος με αφορμή το χάος που επικράτησε την Πέμπτη με την επίθεση βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο ΚΚΕ. Μιλώντας το πρωί στο Mega ο κ. Βαρεμένος είπε ότι «είχαμε κάποια σοβαρά γεγονότα χθες στη Βουλή, τα οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθούν να πάρουν ακόμα ευρύτερες διαστάσεις. Ιδιαίτερα στη στιγμή που βρίσκεται η χώρα η οποία και μοιάζει παγιδευμένη σε μια στενωπό και πρέπει να διαφυλάξουμε πάση θυσία τη δημοκρατική λειτουργία, όχι μόνο ως ευταξία αλλά και γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από αυτή τη στενωπό». Και συνέχισε λέγοντας πως «προκαλεί ιδιαίτερα ερωτηματικά το ότι τα γεγονότα αυτά εκτυλίχθηκαν σε μια άλλη ευαίσθητη στιγμή όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκεκριμένη δίκη που γνωρίζετε όλοι, η συμπεριφορά μοιάζει εξωπολιτική».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η τραμπουκική συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής (…) συνιστά μια μαύρη κηλίδα στη νεώτερη κοινοβουλευτική μας ιστορία. Η μάχη για την κοινωνική και πολιτική απομόνωση του νεοναζιστικού μορφώματος είναι το χρέος κάθε δημοκρατικής δύναμης», σχολίασε παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας το περιστατικό.

ΝΔ, Σ. Βούλτεψη: «Εμένα η άποψή μου είναι ότι δεν αξίζει να διακινδυνεύει κάποιος τη σωματική του ακεραιότητα για να πάρει έστω και άθελά του μέρος σε ένα προπαγανδιστικό παιχνίδι. Εγώ πιστεύω όλα αυτά εκ μέρους της Χρυσής Αυγής γίνονται εν ψυχρώ, όχι εν θερμώ. Δε θυμώνουν πραγματικά, δεν καταγγέλλουν πραγματικά. Απλώς έχουν ανάγκη να τροφοδοτούν το ακροατήριό τους με τέτοιες σκηνές έντασης και βίας, για να το κρατούν ζεστό και να συνεχίζει να τους ψηφίζει», ανέφερε από πλευράς της η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

ΠΑΣΟΚ: «Το θράσος αυτών που αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για δολοφονίες δεν το γνωρίσαμε σήμερα. Και μόνο η παρουσία τους στη Βουλή πρέπει να προσβάλλει κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η τραμπούκικη, ναζιστική παρέμβαση τους ενάντια στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη όπως οι τόσες άλλες προκλήσεις τους», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος: Από τη μεριά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος περιέγραψε το περιστατικό κάνοντας λόγο για συκοφαντίες και για μεθόδους υποκόσμου. «Ενώ συζητιόταν το πολυνομοσχέδιο που περιέχει νέα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα η επιλογή την οποία έκανε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ήταν να επιτεθεί στο ΚΚΕ με συκοφαντίες. Και όλα αυτά επειδή νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος είχε αναφερθεί στις σχέσεις τις οποίες είχε η Siemens με τους ιδεολογικούς της προγόνους, τον Χίτλερ και όλους τους υπόλοιπους» τόνισε.

ΠΟΤΑΜΙ, Σπ. Δανέλλης: Ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, πρότεινε τον ανασχεδιασμό του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα και στο μέλλον. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιστύλιο της Βουλής, δήλωσε: «Το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος θα πρέπει να απαντήσει με απόλυτη σαφήνεια και σταθερότητα απέναντι στους τραμπουκισμούς μιας εγκληματικής οργάνωσης. Στο ναό της Δημοκρατίας δεν χωρούν ούτε οι τραμπουκισμοί, ούτε η βία…».

ΑΝΕΛ, Μ. Χρυσοβελώνη: «Στον ναό της Δημοκρατίας, φασιστικές συμπεριφορές και πρακτικές είναι αποκρουστικές και απαράδεκτες. Στη Δημοκρατία δεν χωρούν 'νταηλίκια' και τραμπουκισμοί, ούτε εντός, ούτε εκτός Κοινοβουλίου. Και αυτό είναι βασική αρχή της πολιτικής 'αλφαβήτα' που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν το ταχύτερο δυνατό τα στελέχη του νεοναζιστικού σχηματισμού» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ένωση Κεντρώων, Β. Λεβέντης: Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή «είναι ένα κόμμα βίας, οργάνωση φασιστική η οποία χρησιμοποιεί τις κάμερες για να οργανώνει έκτροπα. Ησυχάζουν λίγο και μετά κάνουν φασαρίες.Η βία δεν φέρνει αποτέλεσμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ