Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Νέα εποχή από την ερχόμενη Τετάρτη για το ΜΟΜus

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Υπογράφεται παρουσία της Λυδίας Κονιόρδου η σύμβαση ένωσης μεταξύ ΚΜΣΤ και ΜΜΣΤ

Από την Τετάρτη 19/4 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης αρχίζει και τυπικά η νέα εποχή για το ΜΟΜus. Την ημέρα εκείνη παρουσία της υπουργού πολιτισμού κυρίας Λυδίας Κονιόρδου θα υπογραφεί η σύμβαση για τη συνένωση  του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης µε τα ιδιαίτερα τµήµατά του -το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης- και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης υπό έναν ενιαίο Μητροπολιτικό Οργανισµό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (συντ. στα αγγλικά MOMus).

Η ένωση των παραπάνω μουσείων ήταν θέμα συζήτησης από το 2011. Τώρα φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα.

Όπως επεσήµανε και η Υπουργός Πολιτισµού, αυτό σηµαίνει ότι στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργεί ο µεγαλύτερος, εποπτευόµενος από το ΥΠΠΟΑ, µουσειακός οργανισµός από πλευράς συλλογών και δυναµικής πολλαπλών δράσεων, µε εµβέλεια που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και µε συλλογές πολλών δεκάδων χιλιάδων µονάδων που απαρτίζονται από έργα ελληνικής και διεθνούς τέχνης µοναδικής ιστορικής και αισθητικής αξίας και

που καλύπτουν όλα τα εικαστικά µέσα.

Σ᾽ αυτές συμπεριλαμβάνεται η συλλογή Γιώργου Κωστάκη, η συλλογή μοντέρνας τέχνης με την μεγαλύτερη κινητικότητα σε μουσεία και ιδρύματα του εξωτερικού, οι ενωμένες πλέον συλλογές σύγχρονες τέχνης του ΜΜΣΤ (συλλογές Ιόλα, Ξύδη, Απέργη κ.ά.) και του ΚΜΣΤ, καθώς και σημαντικότατες ιστορικές και σύγχρονες συλλογές του ΜΦΘ.

 Η εκδήλωση υπογραφής της σύµβασης µεταξύ του ΚΜΣΤ και του ΜΜΣΤ ορίστηκε για την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, 17:30-19:30, στην αίθουσα ∆ηµοτικού Συµβουλίου, στο ∆ηµαρχείο Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο ∆ήµαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η Υπουργός Πολιτισµού και Αθλητισµού Λυδία Κονιόρδου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Ευστρατίου Κόλλια – Τσαρουχά.

Την παρουσίαση του εγχειρήµατος της συνένωσης και της σχετικής συµφωνίας θα κάνουν ο Πρόεδρος ∆Σ του ΚΜΣΤ Ανδρέας Τάκης, η  Πρόεδρος ∆Σ του ΜΜΣΤ Ξανθίππη Σκαρπιά - Χόιπελ, ο Πρόεδρος της Εφορείας του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης Εµµανουήλ Μαραγκούλης. Και θα ακολουθήσει η υπογραφή συµφωνίας µεταξύ του ΚΜΣΤ και του ΜΜΣΤ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχέδιο για 10ήμερη εκεχειρία στο Ιράν – Σενάριο γενικευμένου πολέμου εξετάζει ο Τραμπ
Δέκατη συνεχόμενη νύχτα αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Ιράν – Η Τεχεράνη απαντά με επιθέσεις σε Κουβέιτ, Μπαχρέιν και Ιορδανία
Σχέδιο για 10ήμερη εκεχειρία στο Ιράν – Σενάριο γενικευμένου πολέμου εξετάζει ο Τραμπ
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό – Απεγκλωβίστηκε οδηγός
Επιχείρηση από την Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του – Σε ποιο σημείο έγινε το τροχαίο ατύχημα
Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στον Περιφερειακό – Απεγκλωβίστηκε οδηγός